Зима

Зима
Пролет

18 юли 2020 г.

Протестите рисуват друга посока. На свободните и мислещи хора

Аз продължавам да вярвам в базата - гордост и достойнство  на  човешкия род.  Не в сметките...

Да ви се струва, че нещо се е променило?

През 89-а бях на Орлов мост и всичките протести срещу тоталитаризма. Блокирането на СУ, дисиденството... Красиво и невярно усещане за революция. Революцията у нас никога не се случи.

Съжалявам да го кажа, но днес виждам и чувам изкривеното мислене на хора, които намират утеха в  стъкмизма. Не ходят да гласуват, не протестират, но винаги знаят какво следва. Редят си следващите няколко  месеца на оцеляване  и се виждат с младите си роднини през Скайп. Съветват децата и внуците си да бягат. Обвиняват Евгени Марчев, че не е със синини. Нямат чувствителност, имат сметки за плащане. И за огромно съжаление - са зависими. От статуквото, от милостта, от деветте месеца, които "май"  ще донесат алтернатива.

Тъжно ми е за толкова много колеги журналисти, които в момента участват в този план. Очаквайки нещо. Радвам се за толкова много хора и колеги, на които не им е замъглено пердето и нямат какво да губят.  В денят на Левски го казвам – единственото важно нещо, което можете да загубите  е -  свободата си.

Гордея се с  хората, които всяка вечер са на протеста с лозунг - "Искаме живота си". Борисов няма да ни спасява - той си е в "Тошизма". Гешев и агент Сава са част от ограбването на българския народ, от аферата КТБ и не само. Васил Божков е част от подмяната. Какво точно "българско лято", гарнирано с хазарт и закупени медии чакате? Пеевски има да отговаря на твърде много въпроси: как и защо изтъргува КТБ, Спортния тотализатор,  МВР, Прокуратурата, медиите?

Радев има шанса да се докаже като надпартиен, т.е. президент и да не прави сделки. Служебно правителство с една основна цел - нови парламентарни избори.

Аз продължавам да вярвам в базата - гордост и достойнство  на  човешкия род.  Не в сметките.

Цялата каста на нарциси, завладели света, се радва на гласуването от  кастата на примирените и владените от течението хора.

Протестите рисуват друга посока. На свободните и мислещи хора.

#ОСТАВКА


Няма коментари:

Публикуване на коментар