Зима

Зима
Пролет

26 юли 2020 г.

Николай Хаджигенов: Превръщаме се в диктатура и наше задължение е да се изправим срещу тиранията

„Колкото по-шарен е един парламент, толкова по-малка е възможността за т. нар. „исторически компромиси“, които се превърнаха в историческа дефекация.


„Смениха едни министри на Пеевски с други министри на Пеевски. Това е жалка история. Протестът иска оставка за цялостно творчество, корупционно, на правителството.“

Това каза пред БНР адвокат Николай Хаджигенов, един от организаторите на антиправителствените протести.

По думите му опитите са протестът да бъде динамичен и да освобождава фантазията на хората.

„Пикът на ескалацията е в сряда - национален митинг протест в София и в цялата страна блокиране на всичко... Правителството на Борисов повтаря грешките на Орешарски, дори задните входове научиха.“

Хаджигенов допълни:

„Превръщаме се в диктатура и наше задължение е да се изправим срещу тиранията... Искаме да направим постигане на максимално честни и прозрачни избори чрез дистанционно гласуване, електронно гласуване и максимална публичност на изборния процес... При липсата на честни избори единственият начин да пробием ГЕРБ е в някакъв начин да се съберем“.

Според него бъдещето е в коалициите:

„Колкото по-шарен е един парламент, толкова по-малка е възможността за т. нар. „исторически компромиси“, които се превърнаха в историческа дефекация. Когато процесът на политическите споразумения е достатъчно публичен и шарен, тогава има възможност да се сключват сделки в интерес на хората, а не в интерес на определени политици“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар