Зима

Зима
Пролет

7 август 2020 г.

Деян Кюранов: Ударът по палатките е огромна политическа грешка

"Те го подготвяха, подготвяха, правиха си устата и го направиха в най-неподходящия момент, когато протестът очевидно се разраства."
 

"У нас имаме фасадна демокрация и засега властта иска да запази фасадата. Много силно се обърка тази сутрин с удара по палатките и насилието против протеста. Това пропуква фасадата и се вижда диктаторското лице. Не на Борисов или на Гешев. Според мен – на техните кукловоди." 

Това заяви по БНР Деян Кюранов, доктор по философия, съосновател на неформалното сдружение "Екогласност" и на СДС, напуснал политиката още през 1990 година.

Той определи акцията на силите на реда срещу палатките на протестиращите на централни софийски кръстовища като "огромна политическа грешка".

"Ако не друго, това е изключително сгрешен момент за този политически акт. Те го подготвяха, подготвяха, правиха си устата и го направиха в най-неподходящия момент, когато протестът очевидно се разраства."

"След като имаме – показаха го агенциите, мнозинство, което симпатизира на протеста, то не излиза на протест, но симпатизира, можем да сме сигурни, че след тази сутрин това мнозинство ще стане още по-голямо", коментира Деян Кюранов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар