Зима

Зима
Пролет

19 август 2020 г.

Ръб в политическия асансьор

На ЦецкУ предстои ново партийно строителство, в което ще вложи всичко, научено на молитвените закуски във Вашингтон и американските служби на сигурност


Блага вест споходи обръгналите на всякакви политически акробатики българи. 

Любимецът на гербоидните баби и лелки, спестилият за седем-осем апартамента, гордият собственик на личен асансьор в хола, реши да ни ощастливи и да създаде поредната българска партия. Явно Цветан Цветанов, известен сред населението просто като ЦецкУ, също е решил да бъде Спасител на българите. То от толкоз спасители направо бял ден не можем да видим, ама...

Партията Цецкова явно ще се различава от другите около триста партии в България. Не като идеология, защото вече уточних, че политическите идеи все пак не са безкрайни. Като посочиш ляво, дясно, център, либерасти и консерви и общо взето си изчерпал идеологията. Е, и зелени има, ама те си знаят защо.  Явно партията Цецкова ще се различава по лидера си – ЦецкУ.  И много подходящо абревиатурата й ще е РБ /или казано накратко РЪБ/ - Републиканци за България.  Тук се улавям, че се замислям чии републиканци – някакви български или направо Републиканската партия на САЩ? Че нещо правя аналогия с „Америка за България”, защо пък да не си направим и партия „Републиканци за България”.  Ако слушкаме много и сме примерни аборигени, може да ни направят и партия „Демократи за България”. Или пък направо „Клинтън и Сорос за България”.  Хем евроатлантическо, хем се усеща благодарността на народеца към Спасителите.
 

И тъй като РЪБ е лидерска партия, да си опресним съзнанието с подвизите Цецкови. Завършил Спортната академия с професия „учител по физкултурно възпитание”. Няма лошо, то и във физкултурата има някаква култура и при по-дълбоки разкопки може и да я откриеш. Въпреки, че както казват патоанатомите: „Вътрешната красота е силно преувеличена!”. След това Цецку работи в престижната Държавна сигурност като шофьор – без съмнение полезна за бъдещата му политическа кариера длъжност, тъй като е общоизвестно например, че най-добре информираните и подготвени за управлението хора са таксиметровите шофьори. След постигнатите успехи на тази престижна длъжност, ЦецкУ става оперативен помощник  /тоест му носи папките и кафето/ на бъдещата политическа звезда Бойко Борисов. Пиейки мъдрост и знания от необятния ум на Главната Мутра на Републиката, тогава все още неоценен, ЦецкУ решава да се пробва в политиката, усещайки в себе си сили да промени света.
 

Основната трудова дейност на ЦецкУ минава в партийно строителство и изборни манипулации. Като осигурява на всяка цена победата на проекта ГЕРБ. Въпреки известната на всички ощетеност откъм ментални качества, безспорно ЦецкУ е много добър организатор и манипулатор, което използва, за да изтика ГМР до най-високото място в държавата, наивно смятайки, че дърпа конците и може да режисира спектакъла.  Основна негова грешка беше подценяването на инстинкта за самосъхранение на ГМР, както и подкрепата му от външни сили, на които е удобен. И ГМР в момента, в който ЦецкУ най-много си повярва, го изрита обратно по стълбата.
 

Сега на ЦецкУ предстои ново партийно строителство, в което ще вложи всичко, научено на молитвените закуски във Вашингтон и американските служби на сигурност.  В които явно се научи как да говори, да се облича и да се държи пред камера. Браво, ЦецкУ, добър ученик си, само където трябва да ти кажат, че когато си човек на чуждо разузнаване, не е фешън да носиш копчета за ръкавели с логото на службите.
 

С вълнение очаквам новата партия. Дали приемат и членове без тъщи с апартаменти? И ако имаш само пет апартамента, отговаряш ли на изискванията? Или пък асансьор в хола е бонус за заемане на ръководна длъжност в новата партия? Да очакваме ли бляскавата поява ЦецкУва по събори и полянки и верни нему хора от ГЕРБ?
 

Сигурното е едно – появи се нов политически ръб в българската политика. Еднакво неудобен и за противниците си, и за българите. Новосъздадената партия е еманация на гнилото в българската политическа система, в която могат да се развиват предимно хора като ЦецкУ и патрона му – Главната Мутра на Републиката.
 

И е време да се запитаме – не е ли време да променим самата система, за да няма повече ръбове?


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар