Зима

Зима
Пролет

22 август 2020 г.

Румен Радев: Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз

"Съветвам всички българи, експерти и политолози да не попадат в капана на Борисов."
 

"Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз. Опитва се да скрие корупцията, чекмеджетата, записите, беззаконията, рекета зад неграмотните брътвежи за нова конституция."

Така президентът Румен Радев коментира
пред журналисти на връх Шипка предложението на управляващата партия ГЕРБ и премиера Бойко Борисов за свикване на Велико народно събрание и промени в основния закон.

Според държавния глава предложенията за промени в конституцията целят единствено печелене на време и бетониране на статуквото.

"Съветвам всички българи, експерти и политолози да не попадат в капана на Борисов. Всичко това е с цел да има дебат, да се печели време. Целта е личното спасение на министър-председателя за сметка на обществото. Не трябва да се пада в този капан. Ще има такива дебати, но след оставки", заяви Радев.

Според него пътят към конституционни промени минава през незабавната оставка на правителството и главния прокурор, саморазпускане на парламента и предсрочни избори, тъй като днешното Народно събрание е загубило легитимност и достойнство. 


"Виждате как партии сменят позициите си през 24 часа", допълни Радев.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар