Зима

Зима
Пролет

30 септември 2020 г.

За кого тъгува Корнелия Нинова?

Решението на всички проблеми е в обединението на всички срещу тирана 

 

На хората, които напуснаха партия БСП и групата на БСП трябва да им се зададе въпроса: като какви оставате в Парламента?! 

Като много харесвани мажоритарни личности, разпознаваеми навсякъде извън тесния си семеен кръг? Като представители на квартала и съседите си отдолу? Като опозиция на опозицията? Остават като пета колона. Това е отговорът - точно в стила на столетницата.
 
Може ли БСП без ренегатите? Може - виж примера на Първанов, който има много какво да пази и многозначително лукаво подкрепя статуквото с помощта на също толкова лукави журналистки с лисичи физиономии. Нинова е избрана с директно гласуване и всеки, който не я подкрепя, не подкрепя честните и прости възрастни социалисти, които явно все още има какво да покажат.
 
За Нинова, ударена отвътре, има само един важен въпрос - може ли Нинова без Радев? Съкрушителната й победа може да й замае главата и да повярва, че партията й може сама да счупи статуквото. Тя може и да не знае, че основното оръжие на Радев срещу статуквото е неговата безпартийност и честното говорене, което клокочи долу не просто сред социалистите, а и сред центристи, десни, модерни леви и най-обикновени хора без политически етикет.
 
Без тези хора, които се надяват на Радев - БСП е политическо джудже на смъртно легло. Статуквото днес търси пукнатина между Радев и БСП. БСП дори не подозира какви щети може да понесе един обикновен човек, който прояви и най-малката симпатия към червените. Само обидите с етикет “комунист” може да те накарат да избягаш от политиката далече.
 
Това са двата стълба на днешния авторитарен блян - нечия бостанска надежда, че всичко това може да остане непроменено - първият стълб е противопоставянето на комунисти и десни, което е ужасяващо остаряло и вторият стълб: медийните опити да се раздалечат червените и избрания не само от червените президент опозиционер.
 

Сигурно някой ден ще се скарат, но засега разрив между президент и опозиция е разрешен само след смяна на статуквото и то без тенденция за реванш на Борисов.
 
В момента президентът олицетворява бунта.
 
И решението на всички проблеми е в обединението на всички срещу тирана. Харесва ли ви или не, ключът към промяна е в Корнелия Нинова. Тя няма да тъгува за ренегатите. Те ще се появят пребоядисани като стари яйца готови за пореден Великден. 

Но ще плаче горко, ако си мисли че може да играе сама и ще стане министър председател по времето на Кирил Добрев. Последното е шега, знаем че социалистите нямат чувство за хумор.


 Мартин Карбовски, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар