Зима

Зима
Пролет

23 септември 2020 г.

Така не става! В сравнение с протестите по света, у нас – балет Лебедово езеро

Само кретените не разбраха, че хората искат нови харизматични, увличащи, сърцати лица, а не каканижещи глупости и общи лафове 

 

Не се тревожи от триковете и лъжите;
ако някои хора се опитват да те хванат в капан и да те наранят,

Бог също ги хваща в капан и ги наранява.
Копачите на дупки падат в собствените си дупки.

Няма ненаказано зло,
няма невъзнаградено добро.

Имай вяра в справедливостта и остави останалото да бъде.

Шамс



Велислав Минеков: „Събитието е отразено в 22 европейски и световни медии.
И това е победа. Трупът гние.“




„И това е победа“. Пич, или има победа, или няма! Не може да има „И това е победа“.

„И това е победа“ е оправдание за загуба.

Трупът може да си гние до март месец. Безпроблемно. Ама съвсем безпроблемно.

Защото, писна ми да го казвам: Така няма да стане! В сравнение с протестите по света, у нас – балет Лебедово езеро.

Протест като пърфоманс всеки ден, а ла циркаджилъците на „умните и красивите“, и на десет дни номерирано „въстание“ с повече хора, не води до никъде.

От третия ден го пиша – има нещо фатално сбъркано в организацията на тактиката и стратегията на организаторите на протеста. Кой чел – чел, кой чул – чул.

Снощи – на финала – сто човека срещу 500 полицаи. И маяманоловци с мегафони към полицаите: моля ви, бе, ама молим ви се, бе, освободете тротоара…

Какво очаквате бе, пичове?! Да ви понесат на ръце през тротоара ли, целувайки ви и прегръщайки ви?

Отдавна някой от организаторите трябваше да си даде сметка кого пуска на предната фронтова линия. И кого пуска по трибуните.

Само кретените не разбраха, че хората искат нови харизматични, увличащи, сърцати лица, а не каканижещи глупости и общи лафове. И до болка известни лица, които, видите ли, изведнъж се събудиха „дисиденти“ срещу Хунтата на Боко Тиквата, а иначе години наред като шушумиги се свиваха под юрганите.

Снощи Арман чете някаква програма – точки за култура, образование, правосъдие. Никой не го слуша. Енергията на протеста не иска поредните „точки“ от „програма“ – думи, като меч иска, взривяващи думи. Като куршуми.

На 16 септември, точно в 18,30 часа Боко Тиквата за пореден път /защото, както АФЕРА писа, на три пъти е бил готов да подаде оставка/ е трябвало да  подпише оставката си. Но! Дойдоха новите 5 милиарда заем. Предстои да си делнат по два милиарда и половина, предстои да бъдат накупени де що има и ненакупени „опозиционни играчи“.

И тупането на топката продължава.

От няколко дни новата мантра е „седнете, та се разберете“. И „експертно правителство“, разбира се.

Ще се опитат да го направят. Не, че ще издържи, не, че ще сработи. Време се печели.

На политическата софра – едни и същи играчи. С притурката на УЖ „опозиция“. Десносектантите на Дувара МУ, плюс Цветанов /никакъв раздор няма там, запомнете ми думата!/, Слави, който също ще обере достатъчно за бъдещо „инженерство“ и прочие, и прочие…

Арман чете „опорни точки от програма“ на бъдеща партия, която се чуди кога да оповести. Ако тъй ще я кара, рецитирайки, грамофон свири, майка плаче.

Радев продължава също да рецитира. Никакъв проект, въпреки вдигането на топката в прав текст от ДПС. На четвъртата година от мандата му стана кристално ясно това, което написах още първия месец от него, че екипа му не става и за уй… Един по един капят, ама след дъжд качулка. Радев изтърва отдавна момента да овладее огромната стихия от енергията на протестиращите. Сега, каквото и да направи, с тия, на които е заложил, ще е слаба ракия.

Така не става!

Преди дни ви написах, че следващите два месеца са ключово изключително важни за България.

А март чука на вратата.

С Лебедово езеро, което отдавна мина пика и продължава да танцува, вместо да „удри“, Мафия не се сваля.

Заради това СХЕМАТА ще свали Боко Тиквата, когато реши. Не заради протеста. А докато окончателно избродира Пъзела. В който предстои да ни подредят пак. Тоя път малко по „креативно“.


Веселина Томова, Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар