Зима

Зима
Пролет

21 септември 2020 г.

Челен сблъсък в президентството: Радев-Гергов срещу Нинова-Методиев?

Политиката, която се опитва да демонстрира пред обществото Румен Радев е чиста проба лицемерие 

 

Епична битка разтърси президентството. 

Две мероприятия маркираха разлома. Първото е сватбата на сина на Илияна Йотова, седмица преди прекия вот на БСП, където заедно бяха Румен Радев, Гергов, Весела Лечева. Второто е купонът по случай избирането на Нинова за лидер.

Президентското семейство, угощаващо се на сватбена трапеза с най-отявлени представители на т.нар. вътрешна опозиция в БСП, трябвало да е знак кого подкрепят Радев и Йотова.

„Румен Радев освободи началника на кабинета си Калоян Методиев“, гласи лаконично прессъобщение, разпратено от президентството.

Причина не се споменава. Самият Методиев часове преди това обяви във Фейсбук, че напуска „поради разминаване в оценките, методите и целите на политиката (не в конюнктурен смисъл)“.

Зли езици с претенции да познават пикантните подробности около раздялата намекват, че повод за нея е именно присъствието на Методиев на почерпка, дадена от Корнелия Нинова и нейния най-близък кръг по случай изборната победа на лидерката на БСП на протеклия преди седмица пръв за партията пряк избор на председател.

Румен Радев бил гневен, че началникът на кабинета му уважил повода на Нинова, въпреки че само дни преди това сам президентът лъсна на сватбена фотография със самодоволна усмивка в компанията на съпругата си, червения милионер Георги Гергов и депутатката-социалистка Весела Лечева – повече популярна като съдържателка на хазартни обекти.

На снимката компанията изглежда доста дружески на софрата на сватбеното тържество на сина на вицепремиера Илияна Йотова. Подборът на този състав на масата ясно демонстрира, че Радев и половинката му се чувстват подчертано комфортно в присъствието на опонентите на Нинова и явно това не е случайно трапезно съвпадение и не е първото им приятелско угощение.




Сред средите на наблюдателите на скритите механизми на „Дондуков“ 2 се говори под сурдинка, че президентът с днешното отстраняване на Методиев е разкрил себе си като привърженик на хайвереното лоби сред социалистите и че ясно е показал, че в президентството има не едно крило, но „правилното“ е онова, седящо на сватбената маса. 

Политиката, която се опитва да демонстрира пред обществото Румен Радев е чиста проба лицемерие и случаят от днес го потвърждава, коментират още свидетели на саморазкриването на държавния глава.

 

Vestnik.eu

Няма коментари:

Публикуване на коментар