Зима

Зима
Пролет

15 октомври 2020 г.

"Райънеър" съкращава с до 40% полетите си през зимата

Превозвачът намали прогнозата си за целогодишен трафик до 38 милиона пътници 

 

Най-голямата в Европа  нискотарифна авиокомпания "Райънеър" (Ryanair) обяви, че е решила да намали допълнително графика си за полети през зимния период между ноември тази и март догодина с до 40% от капацитета за предходната година поради увеличените ограничения на полетите в ЕС на фона на коронавирусната пандемия.

Нискотарифната авиокомпания добави, че планира да изпълнява полети с 70% натовареност през този период. Освен това превозвачът намали прогнозата си за целогодишен трафик до 38 милиона пътници, предупреждавайки, че трафикът може да бъде дори още по-нисък, ако правителствата в ЕС "продължават да се справят зле с въздушния транспорт и да налагат повече блокировки тази зима".

"Продължихме да усъвършенстваме нашия капацитет през септември и октомври, за да отразим както пазарните условия, така и променящите се  ограничения в отделните държави, като целта е да се поддържа коефициент на натоварване от 70%, който би ни позволил да работим възможно най-близо до това да не реализираме загуби", заяви изпълнителният директор на компанията Майкъл О'Лиъри, цитиран от БНР.


Няма коментари:

Публикуване на коментар