Зима

Зима
Пролет

28 октомври 2020 г.

Информацията е сила и контрол

Кой се съмнява вече, че сме краварска колония? 1300 години история... и накрая селективно говедовъдство на територията! 

 

Точно днес най-много ни липсват свободните медии. Силата и свободата на словото. Четвъртата власт, която да е лакмус и коректив за другите три. 

Точно днес се лутаме най-много в количеството информация, което цели да прикрие това, което е най-важно. Днес ние сме като овце, загубени в гората от схеми и планове на някои, които се смятат за богоравни.
 

Информацията е сила. Тя е власт. Контрол. И е в ръцете на малцина. Журналиститутките в България нямат нито куража, нито капацитета да я потърсят. Занимават ни с любовните истории на певачки, известни най-вече с това през колко легла са минали, с последните изцепки на малоумни политици /с положителни коментари, естествено/, с шокиращи разкрития относно влиянието на ретроградния Меркурий и Презкурий върху любовния ни живот и т.н. Но за важните неща - пълна омерта.
 

Затова и няма съпротива. Ние на практика не знаем какво се случва. Всеки се опитва да осмисли реалността, но всъщност без началната база данни, сме обречени на провал. Можем само да се съпротивляваме хаотично, защото инстинктите ни крещят, че се случва нещо лошо и се опитват да ни поставят под тотален контрол.
 

Помните ли Асандж? Помните ли Сноудън? Помните ли какво се случва с всеки, който повдигне завесата на тайните на управляващите света? Повечето дори не осъзнаваме какво се случва сега. И затова чакаме като хипнотизирани от фаровете на кола зайци края си.....
 

Тези дни се разбра, че един сърбин, зад когото стои компрометиран генерал от ЦРУ, ще купува Нова телевизия. 

Кой се съмнява вече, че сме краварска колония? 1300 години история... и накрая селективно говедовъдство на територията!


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар