Зима

Зима
Пролет

31 октомври 2020 г.

Томиславе, долу ръцете от бъдещето на дъщеря ми!

Разпределили сте пачките преди да ги поискате от Европа. Понеже можете да ПРИСВОЯВАТЕ, а не да УСВОЯВАТЕ... 

 

ПРЕДУПРЕДИТЕЛНО ОТВОРЕНО ПИСМО
 

До Танцуващият с Фондове, Вицето на Вица
 

Драги Томиславе,
 

Отдавна чаках да приключиш с проекта по стратегията за усвояване на европейските фондове за възстановяване. Знам защо се забави. Трябвало е да хакнеш Ексела и да го накараш да мисли по обратния начин. Първо пишеш тотала, а пък той не е един - за Делян, за Доган, за тоя, за оня. После тръгваш нагоре да попълваш числата по пера и накрая, ако остане време, да копи-пейстнеш някакви проекти, които хем да звучат като по Жул Верн, хем като по Фон дер Лайен.
 

АМА ЗАЩО цялата тая мъка? На всички е ясно как се справяте с поглъщането на еврофондовете - пет кила документация, посочване на правилния контрагент, малко имитация на дейност, послушно слепи контролни органи и после хоп - в кошарката на офшорката за разпределяне на “дивидентите”. Обаче тоя път явно е трябвало да се постараете повече.
 

Първо, защото става дума за ДОСТА ДОБРИ ПАРИ. 12 милиарда евро аванта, плюс 9 милиарда евро заем (които ще ги връщат поколенията).
 

Второ, защото усвояването ще продължи няколко години, а властта ви се клати като прогнил зъб на клошар.
 

Истината е, че се вкопчихте в собственото си управленско свлачище, за да източите именно тези милиарди. За вас те са просто много пари. Но за нас те може да се превърнат в реалния шанс на горката ни държава най-накрая да влезе в 21ви век - с иновации, дигитализация и модернизация на системите. Вие не разбирате от тези неща, понеже сте спрели влака си в 90-те, когато изгря мутренското ви величие.
 

Знаем се. Разпределили сте пачките преди да ги поискате от Европа. Понеже можете да ПРИСВОЯВАТЕ, а не да УСВОЯВАТЕ.
 

Обаче тоя път няма да стане. Защото, Томиславе, ако ставаше дума да се угоите с поредната доза брюкселски фондове за поставяне на рехав асфалт, щеше да ми е все тая. Свикнал съм. Но сега съм бесен и имам да казвам нещо важно - на теб, на началника ти с джипката и на всички останали в некадърната ви управленска банда:
 

ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ БЪДЕЩЕТО на дъщеря ми!
Ще ви гоня до дупка.
 

С предупреждение:
Радослав Бимбалов, баща

Томислав Русев

Няма коментари:

Публикуване на коментар