Зима

Зима
Пролет

25 октомври 2020 г.

Ford счита хората за незаменими при производството на автомобила

"Някои от нещата, които правят хората с автомобила, няма как да бъдат направени от машини." 

 

През следващите поне 6 години хората ще бъдат незаменим фактор при производството на автомобили, обявиха от компанията Ford и предоставиха факти в полза на това свое твърдение.
 

През 1913 година компанията представи своята революционна поточна линия за сглобяване на автомобили, което е създадена с цел ускоряване на производството на Model T.

Това нововъведение променя основно метода на масово производство, като съкратява времето за сглобяване на едно превозно средство от 12 часа на 1. Системата значително намалява производствените разходи и помага за снижавате на цената на Ford Model T.

"Факт е, че колкото и да се стремим към повишаване на безопасността при производството и съответно повишаване на качеството, винаги ще се нуждаем от човешка работна сила. Някои от нещата, които правят хората с автомобила, няма как да бъдат направени от машини", коментира Гари Джонсън, началник на отдела за производство във Ford, цитиран от Cross.bg.

Американският производител припомня, че през 1914 година, когато новата поточна линия на Ford е в разцвета си, компанията плаща на работниците си по 5 долара на ден, което в днешни пари прави 130 долара.
 

"Нашата задача е да открием перфектни баланс между безопасност на производството, загубите от самата дейност и възможността хората да запазят работата си.

Машините са идеални, когато се изисква точност и непрестанно повтаряне на едно и също действие, но именно хората са тези, които трябва да им зададат параметри и инструкции, за да бъде всичко идеално", каза още Джонсън.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар