Зима

Зима
Пролет

13 октомври 2020 г.

PPF Group на чешкия милиардер Петр Келнер вече е собственик на bTV

В портфолиото на bTV Media Group влизат телевизионните канали bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и Ring.bg 

 

PPF Group на чешкия милиардер Петр Келнер официално придоби bTV Media Group след финалната транзакция по сделката с досегашния собственик СМЕ (Central European Media Enterprises).

Сделката се оценява на над 2 млрд. долара. Както "Банкеръ" писа, общо 1.15 млрд. евро за сделката са изцяло гарантирани от група банки като BNP Paribas, Crédit Agricole CIB, Credit Suisse, HSBC, Société Générale и UniCredit. Финансов консултант на PPF по сделката е била J.P. Morgan Securities, а White & Case LLP е действала като правен консултант.

През юли 2018 г. инвестиционното дружество PPF на Петр Келнер придоби "Теленор България". Тогава PPF плати на норвежката Telenor общо 2.75 млрд. евро за бизнеса й у нас, в Сърбия, Черна гора и в Унгария.

В портфолиото на bTV Media Group влизат телевизионните канали bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и Ring.bg.

PPF назначава нов главен изпълнителен директор на CME Bulgaria - Любош Йетмар, съобщават от PPF. Той има 20-годишен опит в радиа и телевизии и ще рапортува директно на миноритарния собственик на PPF Бартоничек.

Йетмар ще отговаря за операциите, бизнес стратегиите и растежа на компанията в България. Той има богат опит в продажбите и менажирането на високо ниво. Работил е за Warner Home Video и за HBO (Чехия и Словакия), както и за чешката GES Group.

Досегашният главен изпълнителен директор на bTV Media Group Флориан Скала за момента остава на позицията си, става ясно от съобщението до медиите.

"Йетмар очаква с нетърпение да работи с главния изпълнителен директор на bTV Флориан Скала. Йетмар не заменя Скала. Йетмар представлява СМЕ", уточнява новата компания собственик.

В коментар за назначението си самият Йетмар казва, че ще запази независимостта на bTV Новините: “bTV e добре управлявана компания с изключителен потребителски обхват и разпознаваемост на марката и очаквам с нетърпение да работя с мениджърския й екип. Мой приоритет е да продължа мисията на bTV чрез предоставяне на независими и обективни новини, както и висококачествено развлечение за нашите зрители."

"PPF разбира жизненоважната роля на независимите и обективни медии в днешното общество и ще продължи да се придържа към ценностите, които направиха новините на bTV много уважавани", пишат още от компанията.

PPF назначава бившия шеф на Нова телевизия Дидие Щосел за главен изпълнителен директор на СМЕ за Чехия, Румъния, Словакия и Словения.


Няма коментари:

Публикуване на коментар