Зима

Зима
Пролет

18 декември 2020 г.

Заради Мегз или Борисов си тръгва Карбовски от бТВ?

Нестандартните, провокативните, различните не ги обичат, защото те обикновено са и най-критичните 

 

Няма да гледаме повече „Втори план“ на Мартин Карбовски по бТВ. Промени в програмната схема, - аргументират се кратко от телевизията. 

На зрителите, зяпнали „Фермата“ и турските сериали това няма да направи грам впечатление. На тях и предаването му едва ли е предизвиквало интерес сред масовия потребител на халтура.

Само че бТВ ще остане без един оригинален – може би и спорен, ако щете, в което няма нищо лошо – журналист. Не обаче това е главната причина да не се преподписва договора с Карбовски. Скандалите около някой водещ носят повече ползи на телевизиите, отколкото вреди. А това, че някаква си Мегз го обвини в секспровокации, а след това призна, че много обичала да си измисля, е повече повод за скеч а ла Бени Хил, отколкото за тревога. Въпросът въобще не опира до морала, както някои се опитват да изкарат свалянето на Карбовски, защото ако беше така, всички медии в България трябваше да са спрели отразяването на Борисов след излизането на снимките с чекмеджето пълно с пачки и златни кюлчета... 

Само че Борисов продължава да управлява държавата и да харчи бюджета според кефа си, а тези, които го критикуват губят работа, не им преподписват договорите, до медиите им не стига реклама, дори им се повдигат обвинения, ако са ядосали него, Гешев или Пеевски. Затова да знаете: Карбовски си тръгва заради някой от тези тримата.

Неотдавна във Фейсбук Карбовски публикува свои пътувания с джип по примера на премиера. И от прозореца бе заявил: 

„Тука продължавам аз да пътувам по магистрала „Хемус“ сякаш е 79-а година и Тодор Живков е направил първата копка! И се режат ленти (говори за Борисов), и се говори от джипа и от джипа не ви се казва истината! И това хората го преглъщат и се превръща в нерви, в застой, в спирачка на прогреса!“

„Влизаме в една официозна налудност! Никой не излиза да пита – г-н Борисов, излезте човешки и кажете какво е това чекмедже. Скроили са му номер… Ама как така? Вие сте най-охраняваното лице в България. Никой не иска да го срещне и да го накара да говори, както Тим Себастиан накара Деница Сачева да говори пръщящи лъжи“.


Тези думи не правят от Мартин герой, но подсказват възможна версия за това откъде му е дошло. Пеевските медии шумно тръбят, че Мегз е „изяла главата“ на Карбовски. Не, други я взеха. Същите, които биха могли да подскажат на дамата какво и как да направи. (Само предположение.) Да не забравяме, че същите медии описваха психопатични сюжети с президента Радев и Карбовски в тях…

Нестандартните, провокативните, различните не ги обичат, защото те обикновено са и най-критичните. Ако погледнем назад, ще видим, че медиите, държащи на топлите си отношения с властта, се освобождават именно от такива журналисти и водещи. Има много начини медиите да бъдат принудени от силните на деня да изпълнят техни желания. Дори без да ги изричат лично. Достатъчно е някои рекламодатели да спрат да вдигат телефона и ръководствата сами се сещат какво да направят.

Не вярвайте на първото, което ви казват, гледайте „втория план“, там по-често се спотайват причините за разни неща, които правят живота кофти.

Мартин Карбовски


Огнян Стефанов, Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар