Зима

Зима
Пролет

15 декември 2020 г.

Оливър Стоун си сложи руска ваксина

Ваксинацията срещу коронавирус започна във всички региони на Руската федерация

 

 

Американският режисьор Оливър Стоун съобщи в интервю пред Първи канал на руската телевизия, че преди няколко дни се е имунизирал срещу COVID-19 с новата руска ваксина, предаде ТАСС.

"Аз се ваксинирах преди няколко дни. Не знам колко ще ми помогне това, но чувах много положителни неща за руската ваксина. Предстои ми втора инжекция, така че отново ще трябва да дойда тук в Москва. Но съм доста обнадежден и считам, че вашата ваксина е полезна", заяви Стоун.

Режисьорът изказа недоумението си защо Западът игнорира руската ваксина. "Америка, в своето безумие, счита Русия и Китай за враждебни страни, въпреки че лично аз не съм на същото мнение. Русия и Китай биха могли да станат чудесни партньори на САЩ. Заедно бихме могли да изградим едно по-добро бъдеще. Проблемът е в това, че не всички гледат на нещата по този начин" изтъкна Стоун, цитиран от Banker.bg.

Ваксинацията срещу коронавирус започна във всички региони на Руската федерация. Това съобщи днес министърът на здравеопазването на страната Михаил Мурашко, цитиран от руски медии.

Ваксината е доставена във всички региони на Руската федерация и ваксинацията е започнала, увери Мурашко пред правителствения Координационен съвет за борба с коронавируса.

Според министъра допълнително са разработени стандартни оперативни процедури, за да се осигури качеството както на транспортирането и съхранението, така и на процедурата за ваксиниране с напомняния за пациентите и медицинския персонал.

Руският президент Владимир Путин наскоро нареди организирането на ваксинации в цялата страна.

Премиерът Михаил Мишустин посочи, че ваксинацията трябва да бъде напълно доброволна и безплатна.

Първо ваксината трябва да бъде получена от учители, лекари и социални работници. В същото време регионите могат да разширят този списък.

Според Мишустин те ще получат 480 000 дози от ваксината през декември. Министерството на здравеопазването вече е изготвило график за разпространението на препарата в цялата страна.

Общият брой на медицинските организации, които участват във ваксинирането срещу коронавирус в регионите на Русия, е 1229, каза Мурашко.

 Оливър Стоун




Няма коментари:

Публикуване на коментар