Зима

Зима
Пролет

20 януари 2021 г.

Костадин Ангелов: Ресторантите и моловете могат да отворят най-рано на 18 февруари

"Ресторантьорите и хотелиерите са много важен бранш, но в този момент нашите приоритети са свързани със здравеопазването, образованието и спорт." 

 

"Ресторантите и моловете могат да бъдат отворени най-рано на 18 февруари", категоричен е министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. 

Той беше на посещение в областната болница във Велико Търново.

"Във война сме, всички го казват. Една война не се печели с инат. Думите ми, аз мога да ги повторя и сега: Ресторантьорите и хотелиерите са много важен бранш, но в този момент нашите приоритети са свързани със здравеопазването, образованието и спорта", каза Ангелов, след което добави и културата.

По думите му предстои разхлабване на мерките за спорта и културата. А след всеки нов ход са необходими поне две седмици, в които здравните власти да проследят резултатите от промяната.

Последни ще отворят нощните заведения.

Няма да има разхлабване на мерките в отделни области с намаляване на заболяването, въпреки че такова предложение е било широко обсъждано. 

"Вече нямаме клъстерно разпространение на заболяването. Имаме дифузно, така че това са нашите мерки, които ще предложим. Решения под натиск никога не съм взимал", подчерта Ангелов.

Остри противоречия между собствениците на заведения и здравните власти белязаха вчерашната дискусия в Министерството на здравеопазването по повод евентуалното разхлабване на мерките. Браншът обяви, че е готов протестно да отвори още на 1 февруари.


 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар