Зима

Зима
Пролет

27 януари 2021 г.

Слави. Да си крива нива.

Човек се обединява в една битка само с онези на които вярва, с които рамо до рамо може да умре... 

 

Изгледах предаването на Слави Трифонов със Сашо Диков. 

Пиратски го изгледах, защото продължавам да смятам, че не е удачно да се „абонираш“ за… опозиционна медия. Разбирам бизнесменските мотиви на Слави, обаче като си се качил на коня, парата трябва да е на заден… джоб.

Сашо беше автентичен. И макар че не успя съвсем точно да се аргументира, изрече истината, такава каквато мисли, че е.

Обаче.

Нищо, че точно в телевизията на Слави ме напсуваха на майка, незнайно защо, като че ли бях помилвала по тиквата Тиквата, а не му извадих чекмеджето с кюлчетата и пачките, ще напиша нещо изненадващо.

Със Слави много си приличаме. И аз съм крива нива. Ама много крива. По-крива и от него. И ако Сашо не разбра, зад реакциите му на мачкането /от страна на Сашо Диков/, аз провидях по-важното – какво Слави не казва на всеослушание в ефир.

Защото някои неща наистина не могат да се кажат докрай ефир. Кажат ли се – мамата си трака.

Сашо обвини Слави в страховито его, че не искал да се среща с президента, Маята, отровните и че комплексарски се изгаврил с Корнелия. Трябвало всички да се обединят – барабар с генерала Атанасов, че да съборят Хунтата на Бойко Борисов, която управлява. Тръпнех да чуя  Цветанов и Вълнев, аджеба, дали и те не са в „обединението“.

Слави се запъна. Дали обаче само от „тенекиено“ „его“?

Когато знаеш кой и коя „опозиционер“ и „опозиционерка“ лапа пачки задкулисно накупен/а, когато имаш информация колко отровени са отровените, когато с умиление следиш десносектантите как провисват езици от Дувара МУ, когато знаеш какви ги дроби оня, дето умее да лети, след като си напъха юмрука в ташаците, само „его“ ли е да страниш?

Какво означава да се „обединиш“ за да победиш?

Да се съюзиш в един тюрлю гювеч, повече от 90 процента от който е продаден, накупен и продажен, и го играе „опозиция“, защото на Оня от Дувара му трябва задължително такава? Че и отсега си подбира кой от тях да вкара в парламента?!

Добре, обединяваш се и… побеждаваш. Е, и? И, е? Нататък?

Сашо в едно е прав – от 5 април нататък ще се нагледаме на „в името на народа“, „в името на стабилността на държавата“ и прочие тинтири-минтири – на унизителни и умозрителни позорни съглашения, „коалиции“ и договорились. Точно на най-големите „опозиционери“ с „омразните“ им „врагове“.

Обаче.

Слави каза едно много важно изречение, което Сашо пропусна, запенен, покрай ушите си. И това изречение бе – „а само тези избори ли са, тези избори ли са единствени?“.

Слави знае.

От тези избори ще се пръкне недоносче, наречено правителство, което я изкара половин година, я не.

Знае и че вече – отсега! – маските на така наречените „опозиционери“ започнаха да падат и да лъсват продажните им, алчни за власт и реванш, лица. Тепърва ще излизат наяве и мерзавските им преплетки с тия, които уж „борят“.

Ако нещо добро има в това, което предстои е, че тази предизборна кампания ще извади на показ истинските лица на така наречените „опозиционери“. Хунтата на Боко я знаем – тя ни е до отврат ясна.

Навярно и тая карма трябва да изпием. И тази пяна да изтлее.

Защото човек се обединява в една битка само с онези на които вярва, с които рамо до рамо може да умре, а не да стане кривоглед да следи щенията им за власт и предателствата им.

Защото ИСТИНАТА Е, че и ако аз бях в позицията на Слави, с такова влияние, нямаше да се обединявам с никого от така наречените „опозиционни“ играчи. Е, сигурно защото съм крива нива.

НО!

И защото, когато имаш дълбока информация какво се случва в задкулисието, това те прави въоръжен с оръжие, което на другите не е известно.

Тези дни във Фейсбук много от онези, които ме блокираха, ругаха, плюха и псуваха, когато от третия ден на протеста написах, че организаторите му УМИШЛЕНО го разфокусират и торпилират, ми пишат мили писъмца да ми се извинят и да поискат прошка, защото видели, че съм била права. Други искат извинения и за льотчика, когото намачках, защото ПРЕДАДЕ енергията от площада. Да, те не знаеха онова, което аз знаех тогава, когато го пишех, да, те не знаеха, какво правеше льотчика и колко хора предаде, но инстинктивно сега усещат, че „нещо става“.

Така че, по-полека с „обединенията“.

Понякога ми е много тъжно, че няма как все още да напиша всичко онова, което знам за така наречените „опозиционери“, дето според Сашо трябва да се „обединят“. Не защото ме е шубе, а защото разбрах едно – наистина не хвърляй бисери на свинете, остави ги сами да узреят за истината. И не прави непоискано добро.

Слави наистина трябва да убеди хората, че няма да е патерица на Бойко Борисов след изборите, както неведнъж Сашо Диков подчерта.

Но е добре, че е „крива нива“.

Нататък…

Поживьом, увидим.


Веселина Томова, Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар