Зима

Зима
Пролет

4 януари 2021 г.

Кифла кроасан не става

Писна ни кифли, чалгари, мутри, престъпници и национални предатели да се бутат да ни управляват...

 

 

Над три десетилетия си избираме по-малкото зло, за да не стане по-зле. 

И странно защо, по-зле става с всеки един наш избор на по-малкото зло. Ей така, за разнообразие, някой от вас да се замисля защо тридесет години не се научихме на уроците?! И продължавате да ме убеждавате, че хората се променяли. Видиш ли, били кифли, а сега френски кроасани, доставени директно от Париж били! Айде, бе!

Миналият ден слушах въпреки погнусата си, интервюто на Маяма при Цънцарова. Като човек, наблюдаващ и невербалната комуникация, забелязах как видната "опозиционерка" потропва през цялото време нервно с крак. И най-лошото - извърта и заобикаля въпросите, за да не каже нещо, което няма да се хареса. Или пък не иска да си признае много неща. И това ли ви е новото лице?!?

Моралът и почтеността са първо изискване за мен към политиците. И това включва отговорите на неудобни въпроси, а пък избирателите да си преценят дали да гласуват, но след като знаят информацията. Защото не избираме плеймейтки по размер на гръдна обиколка и дължина на крака, а политици, които да вземат решения за бъдещето на държавата ни. И на нас, разбира се.
Затова на мен ми е интересно за чий Маяма е обикаляла като цветарка по офисите на различни бизнесмени, които искали да се срещат с нея. Може да ви прозвучи арогантно, но ако някой иска да се среща с мен, идва на крака да ме види и да му отговоря на въпросите, а не обикалям аз да се обяснявам на всеки. А Черепът всички го знаем. Да мине за прозрачен, честен, почтен и морален бизнесмен, може само в началните групи на детската градина. За да отидеш на крака при такъв, не отиваш да се обясняваш дали ще се кандидатираш /интересно защо на Черепа се е обяснявала, а не на избирателите си, но това е друга тема/, а искаш нещо. Разбрахме, че ъндърграундът я бил притискал. Кой, бре, Маяма? Братя Галеви ли!?? И защо не кажеш едно име, та да си преценим. 

А за срещата с Онуй нямам думи. Искала да прецени какво стои срещу нея. Все едно не е преценила, докато беше депутат, омбудсман и доста добра позната с Борисов. Аз лично не си правя срещи с враговете си, за да ги преценявам преди решаващи избори. Ако не знам срещу какво съм тръгнала, значи не съм за тази работа!
Интервюто ми остави впечатлението за хлъзгавост и кал. И най-лошото - неумение да се отиграва ситуацията, което е задължително за всеки политик. А това, че е предложила Пеевски за шеф на ДАНС заради неуместна шега, го приемам като опит да бъдем направени на дебили. Същото е, че не знае с кого тръгва на избори. 

За мен лично Меглена Кунева е една от тези, които трябва да бъдат разследвани за национално предателство при подписване на договорите за присъединяване на България към Европейския съюз. Аз за мадам "ЙЕС" не бих гласувала. Другите изброени партии или са били част от статуквото /Реформатоски блок, БЗНС и прочие/, или изобщо не са ме впечатлили с нещо. А обща платформа от подобен политически сбирщайн ще доведе до напълно безпринципна коалиция с една цел - завземане на властта и подмяна, а не промяна. Нещо не виждам как Куневица ще тръгне да ревизира Борисов. 

Хората не се променят в същността си. Един път предател - винаги предател! А наистина със стари муцуни нова политика не може да се направи. И остава горчивият вкус на употреба на енергията на хората, които наистина искаха промяна. Защото не виждам в този политически сбирщайн и младите и ентусиазирани грамотни хора, които бяха по площадите. На тях думата не се дава, тях не ги интервюират, не ги канят никъде за договорки и коалиции. Що така, бре?!!? В резултат отново едни стари муцуни с нова маска се гласят да сменят други стари муцуни. Няма да го позволим!

Алтернатива ще намерим. Хората от народа. Ако не - не забравяйте, че който не ще мира... При положение, че отново ни поднесете същата политическа помия, каквато е последните три десетилетия, този път нещата няма да се решават чрез избори. Защото ни писна! Писна ни кифли, чалгари, мутри, престъпници и национални предатели да се бутат да ни управляват и да нямаме друг избор, защото системата са си я направили те, медиите ги държат те, парите ги държат те!

Все пак напомням, че силата е с нас. И сме повече от тях. Така, че внимавайте в картинката. Този път няма да се лъжем! И искаме добро за България, а не по-малкото зло! Аз лично със стари и компрометирани муцуни няма да се обединявам и няма да гласувам.


 

Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар