Зима

Зима
Пролет

28 януари 2021 г.

Абсурдът като ежедневие на територията

Много претенциозни станахме. Разни хора с една мозъчна клетка ни управляват, тоест ни крадат, ние сме тръгнали кусури на други да намираме... 

 

Кое втрещи толкова много хората в Законопроектът за частната охранителна дейност, не разбрах. 

Щяло престъпници и неграмотни да могат да бъдат охранители. Ми може, що да не може. В държава, в която престъпник и неграмотник е премиер, един охранител без образование и с престъпни наклонности колко му е. Тъкмо ще се впише в обстановката.

Много претенциозни станахме. Разни хора с една мозъчна клетка  и незнайно как сдобили се с дипломи ни управляват, тоест ни крадат, ние сме тръгнали кусури на други да намираме. Че то БГ стана страната на неограничените възможности, къде другаде подобни дебили и престъпници ще ги допуснат да извършват такава дейност или пък да управляват.

Даже и е за добро. Тъкмо изкъсо ще следят крадците да си внасят съответния процент към управляващите и да не укриват от задълженията си. Че например чувам злобни слухове как битовите крадци делят процент от плячката с разни началници, които пък ги оставят да работят спокойно. Така, че, нищо страшно няма, само го обличат в законова форма.

Тук стана мечтата на престъпниците. Гербав виновен няма. А на всякакви помияри дебилите им дават нов шанс да управляват, защото, видиш ли, те се били променили. Никой не се променя в същността си. Веднъж посегнал към народното, ще посегнеш и втори и пети и стотен път. Веднъж предател, винаги предател!

Сбогом на илюзиите! Това трябва да си кажем, защото докато не погледнем грозната истина в очите, няма да можем да продължим напред!


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар