Зима

Зима
Пролет

14 януари 2021 г.

Първан Симеонов: Трифонов има млада подкрепа, при Манолова ще видим ефекта от "Отровното трио"

За момента най-големият въпрос е как ще се управлява след изборите и отговорът е "няма да е лесно" 

 

"По традиция тези които загубят, казват, че изборите не са честни. Нищо отново няма да се случи, просто ГЕРБ останаха много дълго време на власт и скърцането със зъби срещу тях се засили. БСП, партията на Слави и "Демократична България" вероятно ще кажат "изборите не бяха честни"."

Това заяви политологът и изпълнителен директор на "Галъп" Първан Симеонов в студиото на "България сутрин".

"Сега живеем в трудна ситуация и след изборите може да е още по-трудна, особено когато няма коалиции", посочи той.

"В България едва ли има повече от 5,5 млн. души, от които 3,5 млн. ще гласуват, което е добро ново за Европа", смята политологът и добави, че интересът към изборите у нас се проявява "когато дойде някой нов месия".

"Трифонов има млада подкрепа, ще видим какво ще направи, ще видим каква ще е кампанията му. При Манолова ще видим ефекта от "Отровното трио", при ВМРО - от Северна Македония, останалите ще видим дали биха се коалирали", коментира Първан Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

Според него за момента най-големият въпрос е как ще се управлява след изборите и отговорът е "няма да е лесно".

"След 2020 година нямаме право да се изненадваме от нищо. Тези ваксини ни бяха представени като светлината в тунела, но излиза някой и казва, че не е ясно кога ще се ваксинираме, обаче трябва да си стоим вкъщи. Дано това да не остане така до изборите, защото е ясно, че това е удобно за властта. Използвам повода да кажа да се спазват мерките", каза още политологът.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар