Зима

Зима
Пролет

9 февруари 2021 г.

Платете рушвет, за да борим корупцията

Ще трябва заради тези пари да се опитат поне за известно време да крадат по-малко, за да се постигнат видими резултати в борбата...
 
 
Както редовно ни уведомява Онуй и Каскетчо, Путин, Радев, Нинова, лошият матриЯл и космоса в частност, им пречат да постигнат пълна и окончателна победа над корупцията. 
 
Те искат, ама нещо нямат желание. Но пък борбата с корупцията струва скъпо... много скъпо. И естествено, се осъществява от тези, които осъществяват и корупцията. Две в едно, така да се каже. На ЕС това явно не прави никакво впечатление.

Точно и затова, разбирам преди малко, борбата с корупцията трябва да бъде финансирана от ЕС. С около 400 милиона лева. За такива пари току-виж, спрели малко да крадат и борбата вече е успешна и ще отчетат резултати пред Брюксел.
Още по-интересно е, как никой не забелязва, че корупция може да има само в управлението. Някак си в частна фирма не става. Тоест, управляващите се борят със самите себе си. Защото трите власти отдавна са се сраснали и управляващите си избират проверяващите.
 
Тоест това, че сме най-корумпираната държава в ЕС, се дължи изключително и само на управлението на ГЕРБ. Някой неразбрал? И ЕС дава 400 милиона лева пари на ГЕРБ, за да се бори със собствената си корупция. Перпетуум-мобиле за пари!
 
Борбата явно ще е свирепа и жестока. Ще трябва заради тези пари да се опитат поне за известно време да крадат по-малко, за да се постигнат видими резултати в борбата...
 
А не може ли направо да си разделят тези милиони и да престанат да крадат от нас!?!

Няма коментари:

Публикуване на коментар