Зима

Зима
Пролет

20 февруари 2021 г.

Митко Щерев разбуни духовете в гилдията на поп музиката

Според легендарния композитор всички попизпълнители у нас след 1990 г. на практика са работели в сивия сектор

 

 

Митко Щерев гостува с колеги от "Диана Експрес" в БНТ, за да представят кавър на песента му "Хризантеми", изпята навремето от Лили Иванова, с която легендарният композитор е в дългогодишен конфликт.

Разговорът засегна и актуалната тема за месечните премии, които министерството на културата наскоро отпусна на десетки попзвезди от миналото като компенсация за това, че не получават пенсии.

"Как може 30 години да продаваш прахосмукачки и сега да ревеш за награда? Как може 30 години едната половина от дует да не живее в България и сега да претендират за пари? А вие знаете ли, че аз лично съм виждал как всяка вечер Борис Гуджунов прибираше по 100 лева за участие и нито веднъж не се сети да плати осигуровки за тези 3000 лв. месечно?", каза Щерев по адрес на покойния вече певец.

В няколко интервюта през последните седмици Христо Кидиков коментира, че е бил подминат несправедливо при раздаването на паричните награди, а отговаря на условието да е имал награда от "Златният Орфей". Публично известно е, че той от години продава скъпа марка прахосмукачки и за известно време дори завежда офис на фирмата в България.

Дуетната половинка на Стефка Берова – Йордан Марчинков, живее вече над 30 години в Швеция, където има втори брак. Двамата със Стефка Берова се разведоха още през 80-те години и известно време продължаваха участията си заедно, без публиката у нас да знае, че вече не са съпрузи.

Композиторът нападна и дуета Благовест и Светослав Аргирови, казвайки по техен адрес, че и те не могат да претендират за парични награди, защото нито веднъж не са участвали в "Златният Орфей".

Авторът на безброй вечни естрадни хитове, че прословутите документи на едновремешната Концертна дирекция, които били изчезнали при наводнение, всъщност не са се изгубили изцяло.

"Изчезнали са само тези за периода 1960-1975 г., така че всички, които имат кариера след 1975 г. би трябвало да могат да докажат платени осигуровки и да имат пенсии", заяви Митко Щерев. 

После добави, че според него всички попизпълнители у нас след 1990 г. на практика са работели в сивия сектор.


Няма коментари:

Публикуване на коментар