Зима

Зима
Пролет

28 февруари 2021 г.

Ще зададе ли Жени Марчева някога смислен въпрос? Амии...

А Жени топло се усмихва. И на нея повярвах, че е добър водещ и журналист. Журналист ли казах? 

 

Водещата на „Тази събота и неделя“ на бТВ Жени Марчева прави интервю по видео връзка с Росица Кирова от Видин. 

Това е дамата, която бе координатор на партията „Има такъв народ“, но след срещи и „любов от пръв поглед“ по темата „пътища във Видинско и Северозапада“, Слави Трифонов се раздели с нея. Преди ден-два активистката отново стана медиен герой като се оказа водач на листата на ГЕРБ за Видин.

И Марчева провежда разговор с новото лице на управляващата партия, станало такова благодарение на „демократичното“ предложение на Борисов. Марчева пита за Слави Трифонов, пита за каузата „пътища“, а Росица хвали ли хвали какви супер готини хора са кандидат-депутатите на ГЕРБ във Видин и колко ги уважавали видинчани. Може и така да е, не спорим. Марчева пуска запис от срещи на Кирова с премиера – шеги и закачки, обещания. Кирова преди време се гневи, че повече от 10 години властта не си е мръднала пръста за Видинско и само давала обещания. Изведнъж обаче тя придобива вяра в Борисов, прегръщат се и сюжетът се обагря в розово…

Преди време имаше лаф: Борисов ги намира на бензиностанции. Вече и по пътищата...

Марчева е доволна – супер интервю се получи. Само дето забрави да попита новопопартийчената какво мисли за чекмеджето с милионите и златните кюлчета в него. За Мата Хари и „човешките му потребности“. За „простата кърджалийска п…а“, отнасящо се до председателя на парламента. За „е..л съм ги с 200“… За всички последни места, които България е окупирала в статистиките за качеството на живот, ниски заплати и пенсии, лошо здравеопазване, първи по смъртност и заболеваемост, обезлюдяването на видинския край през последните над двайсет години и особено през последните 11 от тях. За липсата на инвестиции цяло десетилетие в този регион.

Иначе Роси щяла да продължи да бъде критична. Направо й повярвах.

А Жени топло се усмихва. И на нея повярвах, че е добър водещ и журналист. Журналист ли казах?

П.П. „Видинчанка с поръчково „Бентли“ и близки връзки с Таки – в партията на Слави, участвала в меле пред екип на „Уолстрийт Джърнъл““. Това е заглавие от неприлично близък до Борисов сайт и се отнася за Росица Кирова. Сега Роси е водач на листата на ГЕРБ и вече е много готина, честна и най-важното – отговаряща на критериите на Б.Б. и партията му да е в парламента. Скоро може да видим Роси и в реалити шоу – вече е „звезда“.


Емил Азар, Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар