Зима

Зима
Пролет

25 февруари 2021 г.

Христо Панчугов: Политическото номадство на дискредитирани хора отчайва избирателите

По време на предизборната кампания ще видим популизъм, послания, които са ръба на нормалната политика, много обещания, които нямат общо с действителността.“  

 

„През годините латентното недоволство сред българското общество постави основата на главния проблем на българската политика - увереността на българските граждани, че от тях нищо не зависи. 

Това доведе до липса на последици и на желание на партиите да се променят, да започнат да изпълняват основните си функции. Вместо това виждаме странни коалиции, които целят да продават регистрацията си, за да се преборят за съветник тук-там. Това налага политическо номадство на отдавна дискредитирани хора, които просто пълнят листите. Това води до отчаяние сред българските граждани и все по-слабо доверие в демокрацията.“

Това коментира пред БНР Христо Панчугов, политолог и преподавател в НБУ.

„В българската политика липсва смисъл и визия. Единственото, с което може да се привлече вниманието, са познати имена, познати клишета. Това е опит да се управляват очакванията на българските граждани, а не да се говори с тях, не да се търсят те като съюзник в битката за политическа промяна“, допълни той.

Според политолога голяма част от избирателите биха припознали партията на Слави Трифонов като най-малкото зло:

„От всички, които са били част в политиката, само той не е бил. Това ще му събере политическа подкрепа, но няма да събере подкрепа за политическа промяна, нито ще му даде възможност да е част от управлението на държавата“.  

Той прогнозира, че
по време на предизборната кампания ще видим популизъм, послания, които са ръба на нормалната политика, много обещания, които нямат общо с действителността“. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар