Зима

Зима
Пролет

28 март 2021 г.

За говорител на ГЕРБ има ваксини без ред, а за цял дом пенсионери в Русе нито една ваксина

Проф. Антоанета Христова дължи отговор на какво основание и с чии протекции е изпреварила хора, които чакат ред за ваксини и са в нужда? Морално ли е случващото се? 

 

Само ден след поредния огласен случай за липса на ваксини в дом за възрастни хора, ставаме свидетели на поредния пример как близките до властта получават ваксини без ред, изпреварвайки хората, които имат най-голяма нужда от тях. 

В неделя сутринта говорителката и пламенна защитничка на ГЕРБ проф. Антоанета Христова се оплака, че се е почувствала зле след втора доза ваксина срещу Ковид 19.

Простите сметки показват, че професорката е получила първата си доза по времето, когато националният ваксинационен план на управляващите беше обърнат с главата надолу и истинските „зелени коридори“ обслужваха само политици, бизнесмени и приближени до властта, както и техните близки.

Вече е всеизвестен факт, че РНК ваксините на Pfizer и Moderna се получават само с връзки, а приятели и роднини на тези, които ги разпределят, изпреварват официалния ред. Както винаги, ощетени са най-уязвимите – възрастните хора и тези с хронични заболявания, които са последни на опашката. Сред тях са и 170-те обитатели на дома за стари хора "Възраждане" в Русе, където през лятото пламна огнище на Ковид. Оказва се, че заради липса на ваксини там няма нито един имунизиран.

Пожелаваме здраве на проф. Антоанета Христова, но в същото време тя дължи отговор на какво основание и с чии протекции е изпреварила хора, които чакат ред за ваксини и са в нужда? Морално ли е случващото се? 

Интересно ще бъде да чуем и коментара на социалната психоложка за все по-засилващото се чувство за несправедливост и недоверие към властта покрай провалената ваксинационна кампания.

Антоанета Христова 

Няма коментари:

Публикуване на коментар