Зима

Зима
Пролет

19 март 2021 г.

Как да се справите с хора, които се месят в живота ви

Гледната точка и мирогледът на всеки човек са различни, различни са и опитът и ценностната система, мисленето, разбиранията

 

 

Хората имат различен усет за това колко и до каква степен да се месят в живота на другите. 

Някои са толкова агресивни в стремежа си постоянно да дават съвети и да напътстват близките си, че това има тъкмо обратния ефект. Гледната точка и мирогледът на всеки човек са различни, различни са и опитът и ценностната система, мисленето, разбиранията. 

Ето защо месенето в живота на другите е едно от най-лошите неща, които можете да направите.

Ако има хора, които се месят и във вашия живот, ето как да спрете това.

Опитайте се да разберете целите им

Понякога хората се месят в живота на другите с користни цели, но в някои случаи го правят от искрена загриженост, но просто прекаляват. Преди да поставяте всички под общ знаменател, опитайте се да разберете целите, които имат. Това ще определи и подхода ви по-нататък.

Очертайте ясни граници

Когато някой се опитва да се меси в живота ви, използвайте по-категорични твърдения и изказвания, с които да парирате опитите му да се намесва твърде надълбоко в съществуването ви. Не споделяйте подробна информация за живота си. Не бъдете твърде открити с хора, които не са ви близки, докато не се убедите в намеренията им.

Не го приемайте лично

Можете да контролирате това, което вие правите, но не можете да контролирате другите. Затова, ако някой се опитва да го прави с вас, просто не му обръщайте внимание. Отдръпнете се и не го приемайте лично. Не се опитвайте да воювате, а го игнорирайте.

Игнорирайте хората, които се опитват да контролират живота ви

Има неща, с които не можете да се справите. Не се блъскайте в стена, защото няма смисъл. Продължете напред с нещата, които смятате, че са правилни за вас. Приемайте съвети само от близки хора, но не се доверявайте напълно, защото само вие сте наясно с мирогледа си. Другите хора имат своя опит и мислене, затова и гледната им точка се различава от вашата. Доверявайте се на инстинктите си.

Не споделяйте лични неща с тях

Колкото по-малко неща знаят за вас хората, които се опитват да ви напътстват и да се месят в живота ви, толкова по-добре за вас. Така ще се предпазите от навлизане в личното ви пространство, което може да ви разколебае и да ви накара да взимате погрешни за вас решения.

Ограничете времето с тях

Ако не можете да се справите с твърде нахално намесващите се в живота ви хора, просто се отдръпнете и ограничете времето, прекарано с тях.


 



Az-jenata.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар