Зима

Зима
Пролет

21 март 2021 г.

Лицемерие в БСП! Гергов, Станишев и Добрев работят за Мая Манолова, Нинова се бори срещу своите

Вътрешната опозиция в БСП търси реванш и ще използва Мая Манолова като подмолното си оръжие срещу Нинова

 

 

Георги Гергов и Кирил Добрев работят за Мая Манолова и за провал на БСП на изборите, научи АФЕРА от свои перфектни източници.

Същото правят Станишев и Михаил Миков.

По примера на някои от пловдивските си съпартийци, които с помощта на Георги Гергов се опитват да саботират предизборната кампания на социалистите, бившият зам.-председател на БСП Кирил Добрев също работи активно за изборен провал на собствената си партия. Добрев, заедно с други опоненти на Корнелия Нинова, подкрепят активно формацията на Мая Манолова – както финансово, така и логистично.

След като вътрешната опозиция изгуби на прекия избор за лидер, а Гергов беше изключен от БСП, единственият шанс на Добрев за овладяване на партията е провал на изборите, за който да бъде обвинено новото ръководство и лично Корнелия Нинова. Конфликтът между Добрев и Нинова се изостри особено преди прекия избор за председател, на който Гергов номинира и подкрепи главния й опонент. Въпреки това Нинова отвя конкуренцията и за нея гласуваха над 80 на сто от пловдивските социалисти.

За хората на „Позитано“ 20 не е тайна, че Гергов и Добрев мечтаят за съюз с ГЕРБ, защото така бизнесите им ще продължат да се ползват с покровителство от страна на управляващите. Само преди няколко дни Добрев публикува в социалните мрежи снимки как лепи предизборен плакат на Корнелия Нинова, която е водач на листата на БСП в 25 МИР в София. По същия начин той демонстрира ангажираност с кампанията на социалистите в Габрово, откъдето пусна снимки как раздава листовки с водача на местната листа.

Паралелно с “театралните” си изяви в подкрепа на БСП обаче, Добрев работи подмолно  – за кампанията на бившия омбудсман и осигурява мрежа от застъпници и наблюдатели за коалицията на Мая Манолова. За нея са ангажирани да работят и кметове, близки до Кирил Добрев. Негова фирма има над 40 договора за доставка на гориво с общини в България – от кметства до детски градини.

Неформален организационен секретар на щаба на Манолова в София е друг представител на вътрешнопартийната опозиция на БСП – Димитър Дъбов. След като опитите на Дъбов за влияние вътре в партията, и то в неин ущърб, бяха пресечени, сега бившата “дясна ръка” на Станишев работи за кампанията на бившата си съпартийка. Самата тя пък преди дни в интервю за “Свободна Европа” заяви, че в новия парламент формацията й ще търси коалиция със Слави Трифонов и “Демократична България”, но не и с БСП.

Съдружникът на Кирил Добрев – бившият депутат от БСП Еленко Божков, също е активен член на сдружението на Манолова. Божков беше активен участник в антиправителствените  протести, а Манолова и Татяна Дончева от “Движение 21” се застъпиха за него, след като беше обвинен заради акцията в столичното метро, довела до спиране на влаковете.

Бившият председател на БСП Михаил Миков, който е приятел на Татяна Дончева, също е мобилизирал местни активисти във Видин да помагат за кампанията на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“. Макар и да е заявявал, че „набедената опозиция в БСП“ никога не е била за съюз с ГЕРБ, сега Миков с действията си демонстрира точно обратното, като се старае да отцепи максимално гласове от левицата.

По всичко личи, че вътрешната опозиция в БСП търси реванш и ще използва Мая Манолова като подмолното си оръжие срещу Нинова. Поставянето на капани пред социалистическата партия по места, разпалването на скандали и интриги, разцепването на местните структури и финансирането на чужди кампании са само част от арсенала, който използват,  разчитайки на срив на БСП на изборите.


Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар