Зима

Зима
Пролет

26 април 2021 г.

Що за наглост и безумие?

По света е пълно с празнодумци, които може да мислят, че ние ядем карфици. Трябва ли наши медии да повтарят дивотиите им, само защото били угодни на опонентите на президента? 

 

Ако български запасняк обвини английската кралица в авторитаризъм, ще му обърнат ли внимание британските медии?

Ще го цитират ли, ако обяви, че славните дни на короната са завинаги отминали?

Въпросът изглежда идиотски, отговорите са толкова ясни. 

Нашите медии обаче не са като британските. 

Взел някакъв английски подполковник о.з. да хока президента Радев, да хули армията ни и да ни плаши с Русия и хоп, тукашни медии се втурнаха да разгласяват глупостите му.

"Изглежда Радев има амбицията да бъде авторитарен лидер, а не демократ", твърди чуждестранното лице, което по длъжност, ранг, звание и възпитание е несравнимо под държавния глава на България.

Разсъжденията на англичанина, представен като Глен Грант, са изнесени първо от агенция БГНЕС. "България има смели войници, но тотално разбита система. Разполагате с две бригади, не можете да ги пратите на война незабавно", отсъжда о.з.-то.

Я се махай оттук, бих му казал, ако бях на мястото на интервюиращия. Да оставим настрани обстоятелството, че ако смята военната ни система за разбита, то вина за това носят преди всичко натовските му началници, принудили ни да унищожим страховитите си оръжия. Ако пък смята, че англичаните познават военното дело по-добре от българите, да прочете малко за Дойран. 

А уточнението, че не можем да пратим "на война незабавно" нашата армия предполага ли, че има планове тя да бъде изпращана да се бие някъде извън границите ни, на някакъв нов Източен фронт. Що за наглост и безумие? 

Но не е луд който яде зелника, а който му го дава. Англичаните могат да говорят каквито глупости искат и това няма никакво значение за нас. По света е пълно с празнодумци, които може да мислят, че ние ядем карфици. Трябва ли да се съобразяваме със съществуването им. Трябва ли наши медии да повтарят дивотиите им, само защото били угодни на опонентите на президента?


 Васил Василев

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар