Зима

Зима
Пролет

27 април 2021 г.

Христо Панчугов: Трифонов пропусна възможността да представи алтернативния си модел

"Малкото проучвания показват много сходства между избирателите на Слави Трифонов и тези на ГЕРБ - като структура, демография и политически нагласи."

 

 

"В момента Слави Трифонов пропусна възможността да каже как си представя алтернативния модел на политиката. Оттук нататък, каквато и кампания да се случи, той вече няма шанс да го направи отново." 

Това заяви политологът Христо Панчугов.

"В индивидуален план и от гледна точка на "Има такъв народ", и за опита да се запази енигмата какво точно ще прави Слави Трифонов в политиката, отказът му за съставяне на правителство може да изглежда като позитив. Това, което българското общество най-вероятно ще види обаче, е желанието на нито една политическа партия да вземе властта", каза Панчугов пред бтв.

Според политолога елитът изглежда доста слаб и това прави впечатление на българските граждани. 

"Малкото проучвания показват много сходства между избирателите на Слави Трифонов и тези на ГЕРБ - като структура, демография и политически нагласи", посочи политологът.

Той допълни, че е много възможно при следващи избори голяма част от вота да се прехвърли към "Демократична България".

По думите му този парламент със сигурност не е толкова безпомощен, колкото изглежда. 

"Ако някой има достатъчно воля и желание да каже "Аз съм премиерът, това са моите министри и моят ред", откъде ще дойде подкрепата, няма никакво значение", смята Панчугов.


Няма коментари:

Публикуване на коментар