Зима

Зима
Пролет

19 април 2021 г.

Мика Зайкова: Депутатите от ГЕРБ не са невъзпитани, а просто такава им е поръката - да саботират работата на парламента

"Кой ви е казал, че избират Бойко Борисов? Да е жив и здрав проф. Михаил Константинов."

 

 

"Депутатите от ГЕРБ не са невъзпитани, а просто такава им е поръката - да саботират работата на парламента."

Така смята народният представител от "ИТН" Мика Зайкова. Коментарът е по повод на заседанието на НС в петък, по време на което депутатите от ГЕРБ тропаха по банките и скандираха.

"Да стоиш 10 години на власт и да си самодържец… Бойко Борисов не се съобразяваше нито с парламент, нито с Конституция… и изведнъж някой да ти вземе кокала от устата", коментира тя пред Нова телевизия.

"Кой ви е казал, че избират Бойко Борисов? Да е жив и здрав проф. Михаил Константинов. Изборните протоколи са ги
направили много сложно, за да има грешки", смята тя.

За заемането на длъжността председател на НС до избирането на редовен такъв, заради факта, че е най-възрастния депутат, тя заяви, че не за пръв път говори пред хора, а това, което е била там, е самата тя.

"Избрах „Има такъв народ“ защото харесвам младите и умни хора. Те ми предложиха, в началото аз не исках, но после приех, защото искам да помогна", обясни Зайкова.

По нейните думи има наистина сериозни специалисти, съставили програмата на "ИТН". А председателят на НС Ива Митова е изключителен конституционалист, много голям специалист.

Тя коментира, че планът на ГЕРБ за възстановяване и развитие е 394 страници и тя има два дни да го прочете. А в първия вариант е липсвала въобще думата „реформа“.

Депутатът допълни, че вече се притеснява за Сребърния фонд. Тя призова председателя на БНБ да изнесе данни за Фискалния резерв.

Мика Зайкова каза, че не желае да прави кариера, а само да помага на младите.


 




Няма коментари:

Публикуване на коментар