Зима

Зима
Пролет

30 април 2021 г.

Русия сложи България в черния списък с неприятелските държави

България е добавена към вписаните по-рано неприятелски държави: САЩ, Полша, Чехия, Литва, Латвия, Естония, Великобритания, Грузия, Украйна и Австралия

 

 

България е включена в списъка с неприятелските на Русия държави. 

Това стана ясно от информация, изнесена в предаването "60 минути по горещите следи" на главния руски федерален ТВ канал "Россия 1".

"Що се отнася до приятелите, кои са приятели не знаем, но тази сутрин бе обновен списъкът (с неприятелските държави). Покажете моля на екрана - наложи ни се (на Русия) да впишем сутринта в него и България", заяви водещата, когато бе показан списъкът на Кремъл с неприятелските страни.

България е добавена към вписаните по-рано неприятелски държави: САЩ, Полша, Чехия, Литва, Латвия, Естония, Великобритания, Грузия, Украйна и Австралия, поясниха от московската медия.

Причината са събитията от последните дни, когато българската прокуратура разкри руска връзка с 4 взрива в складове и производствени помещения на заводи за утилизация на взривни вещества, производство на оръжие и боеприпаси, станали в последните 10 години и свързани с Емилиян Гебрев.

Дипломат № 1 Екатерина Захариева уведоми вчера русия посланик Елеонора Митрофанова, че помощник-военният аташе на руското посолство в София е обявен за персона нон грата и до 5 май трябва да напусне страната. Митрофанова заяви, че това ще стане. Но малко по-късно Кремъл обяви, че ще има ответни действия.


 






 

Няма коментари:

Публикуване на коментар