Зима

Зима
Пролет

25 април 2021 г.

Кому е потребно да вменяваме въображаема номиналност в лицата на тези безлични организми?

Или това е публичен рефлекс, възникнал и изграден на базата на несъстоятелността на политическата ни "класа", наричана още "елит"? 

 

Откакто се регистрирах в социалната мрежа ФБ през далечната вече 2009 г., не спирам да се питам защо и с какво разни незначителни, нищо не означаващи и дори жалки екземпляри така успешно фокусират върху своята невзрачност общественото внимание и се превръщат в тема за анализи, коментари и всякакви обсъждания. 

Ето, например някой си Стъки, чието име не запомних и нямам намерение да проучвам органима, който се крие зад този махленски прякор, за сетен път привлича вниманието върху себе си, защото нарекъл две депутатки лелки. 

Неотдавна по подобен  начин в публичното пространство цъфна доц. Стойчо. Редовно се появяват още много и много незначителности и тук, и зад Океана, от различни точки на България и широкия свят. Така тези незначителности, от върха на клюката и слуховете, както и телевизионните си участия придобиват сила и кураж да мултиплицират своята нулева стойност. 

Кому е потребно да вменяваме въображаема номиналност в лицата на тези безлични организми? Или това е публичен рефлекс, възникнал и изграден на базата на несъстоятелността на политическата ни "класа", наричана още "елит"? 

Ако последното е вярно, това говори зле за здравето на нашето общество.


 Любо Кольовски

Няма коментари:

Публикуване на коментар