Зима

Зима
Пролет

13 април 2021 г.

Мария Капон щяла да ни ваксинира наред

Рецитира Капон с комсомолски плам, не мигва даже, щото е напомпана и опиянена от собственото си величествено его, дето е забравила как се кълнеше и в ГЕРБ, и как се усукваше около Боко 

 

Мария Капон, драги зрители.

По бтв.

Вперена, с пламтящи очи, като Зоя Космодемянская, ама не пред разстрел, а пред поредното си властово набутване във властта. Мнооого обичала тя „това Народно събрание“, демек, старата сграда на Народното събрание. И била за това „всички да се обединят“.

Има си хас. В едно гърне пърди с дундуркания от нея години наред Арман Бабкиян и с Хаджигенов – „обединение“, в името на държавата, ох, щяхме да кажем на баницата, ама се въздържахме.

Рецитира Капон с комсомолски плам, не мигва даже, щото е напомпана и опиянена от собственото си величествено его на „нов“ политик, дето е забравила отдавна как се кълнеше и в ГЕРБ, и как персонално топло се усукваше и около Боко.

Били на „техническа среща“ с Мая-та в парламента и Цецка Ризова я пита кой е бил там от „Има такъв народ“, а Капон отвръща: „Тошко и Виктория…“.

Тошко, бе, вие, разбирате ли, Тошко! Все едно обяви селския циркаджия от мегдана. Тошко.

Тошко е толкова Тошко, че очевидно няма нужда от фамилия, като го обявяват, пък дори и Капон.

Иначе и Капонката била за „обединяване на всички“, „съединението прави силата“, ама ревва внезапно Капон: „Оттук нататък ще има ред!“

Малеййй, тая като джандар се взе, че и заобяснява как щяла да ваксинира цяла България и селата, че и село дори с един човек. И понеже голяма смърт имало, голееееем ковид, тя разчитала на десносектанта Симидчиев, който пък е известно, че е виден изолационист и по нищо не се различава от тия, дето досега се вихреха от така наречения мракобесен Щаб.

Ама Капон вика, че тия от Щаба били голеееми доктори.

И обещава, че много сме щели да сме изненадани от хората в тяхната група на „мутри вътре, мутри вън“. Усмивката и се изкривява някак и влиза в 17 епизод от сериал с тъп сюжет „пак съм тук, ще въдворявам ред, хич не ми пука в Сарая ли спах или в Банкя се събудих“.

Капонката била икономист и щяла да ни оправи, ама много бързо. Важното е парламента да работел в „съединението прави силата“, пък „колкото толкова“. Това „колкото толкова“ не го разбрахме съвсем – за кинти се отнася или за време, ама карай да върви.


Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар