Зима

Зима
Пролет

27 май 2021 г.

Феърплей със сатрапи и палачи? Мерси

Налага се да се научим да отсяваме истината от лъжите. Не е толкова трудно, ако човек е непредубеден и не е безпаметно влюбен в бибитко от джипката и присъдружните му идиоти и медии...

 

 

България днес: бури и гръмотевици не само от природно, но и от политическо и социално естество. 

Заливат ни твърдения, опровержения, вихрят се спорове. Предизвикателство е да отсеем зърното от плявата, истината от лъжите. Само по този начин ще знаем как да постъпим на предсрочните избори на 11 юли.

Милиционер-политик реве с пълно гърло от екрана, че няма нищо страшно и странно в това да се изхлузиш в отпуск за 4-5 месеца и да оставиш ръководената от тебе ДАНС в ръцете на друг. И без началника работата щяла да се върши. Ами тогава за какво й е на агенцията такъв шеф? Трудна мисъл за милиционер-агитатор…

Междувременно се заговори, че подслушваните политици не били 32-ма, а над 80. Става все по-гадно.

Заговор срещу законната власт, събрани доказателства за нарушения на закона. С такива твърдения главният прокурор Иван Гешев огласяше брифинги и репортажи от села и паланки след ареста на президентския съветник Илия Милушев. Съдът отхвърли тези твърдения, окончателно. Гешев, чу ли?

Иван с каскета разказваше приказки на ужаса и за бизнесмените братя Бобокови, които били сътворили куп безобразия и затова им турили белезниците. Доказателства така и не видяхме. И съдът явно не е открил такива, защото обяви задържането им за незаконно. Пореден логичен гешев провал.

Борисов пък вие на умряло, че уволненията, извършени от служебното правителство били Народен съд - като онзи от 1944-1945 година. И реваншизъм. От кабинета на Стефан Янев обаче изнасят час след част шокиращи данни за разграбването на държавата и деградацията на предишното управление. Чакаме още разкрития и наблюдаваме как държавното обвинение отказва да провери изнесените ужасии.

Доскорошната шефка на НАП пък твърди, че отстраняването й е политически акт. Научаваме обаче, че агенцията за приходите е отписала над 10 млрд лева като несъбираеми данъци само за периода от 2017 – 2020 година. И възниква логичният въпрос: Какъв е размерът на данъчните измами и какво е съучастието на ръководството на НАП в това? И защо на големи длъжници са опрощавани по 180, 200 и дори 300 милиона дължими данъци, а други са преследвани и съдени за 200 или 500 лева?

На 11 май влязоха в сила оправдателните присъди на бившите министри в първото правителство на ГЕРБ Симеон Дянков, Трайчо Трайков и бизнесмена и издател Иво Прокопиев по делото за приватизацията на миноритарния държавен дял в дружеството EVN. Доскоро прокуратурата твърдеше, че те са извършили престъпление и го тръбеше публично години наред.

Гербери и Борисов вдигат врява, че служебното правителство им отмъщавало заради разкритата проруска шпионска мрежа. Но как тази мрежа е съществувала, щом същите служби са си вършили работата перфектно? Видяхме какви „секрети“ са събирали агентите-пенсионери от интернет - тийнейджъри биха свършили повече работа... Борисов и ортакът му Пеевски са истинските реализатори на големите проекти на Кремъл – от Южен поток, през АЕЦ – Белене, КТБ и Руски/Турски поток. По този показател сме доста близо до понятия като "задунайская губерния" и 16-та република.

Списъкът с подобни примери е смущаващо дълъг. Налага се да се научим да отсяваме истината от лъжите. Не е толкова трудно, ако човек е непредубеден и не е безпаметно влюбен в бибитко от джипката и присъдружните му идиоти и медии.

Не съм безпристрастен. И не приемам съвети за коректност и толерантност към предишната власт, докато не се докажело във времето какви точно са ги вършили. Свършеното се вижда с просто око: пълна свинщина, страна на дъното не само в ЕС, а в Европа, държава като умиращ организъм. Управлението в ръцете на банда мафиоти. Да чакаме години за да чуем решения на съда? ОК, но гражданското общество има право да се произнесе още сега за моралния и икономическият упадък. Обществената присъда в цивилизования свят е гилотина за корумпираните и престъпните властници. Имаме си работа точно с такива. Затова е върховна наглост сатрапи и палачи да зоват жертвите за феърплей.


 

  

 

Огнян Стефанов, Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар