Зима

Зима
Пролет

19 май 2021 г.

Ушев, г-н Ушев, животът по Дзержински и Ленин опустошава

Не е лесно години наред да се спазва Дзержински: „Ако не сте в затвора, това не е ваша заслуга, а наш пропуск“ 

 

Човек може да се прочуе за нула време, но още по-бързо може да стане за резил. 

Георги Ушев, председател на Специализирания апелативен съд заявил по бТВ – къде другаде: „На местно ниво в България има голяма обвързаност между престъпници, полицаи, прокурори и съдии. Тя е факт и няма как обективно да се избегне, защото някои от тях са съученици, приятели, дори роднини“.

Ушев знае прекрасно, че истинската обвързаност е на централно ниво, но няма желание и смелост да го признае.

Няколко факта.

Бойко Борисов, премиер, по телефона, в изтекъл до медиите запис: „Сутринта имах същия случай и Влади Горанов, беха Сотир, Гешев, по телефона, и се смеят там тихо, а аз с такова удоволствие му обяснявам на колегата немец, баварец, че следствие мойта простотия всичко се е случило. И после, след малко и на колегата унгарец и на колегата поляк. И накрая Гешев вика: „Абе аз обичам да се праим на луд, ма вие господин премиер, май се правите много успешно“. Не, бе, викам, братко – прост съм и ми е лесно. То е кофти да си сложен. Аз съм като тея старите трактори – кво и да му сипеш, той си пърпори и си върви. Така че, така ѝ кажи на Цвета Караянчева. Да обяснява всичко със простотията си“.

Какво ще кажеш, Ушев? И ти ли споделяш съвета на Борисов, че е най-добре да си прост? Само питам.

През 2016 г. член на ВСС изпрати есемес до Борисов по време на заседание: „Лозан Панов отново предложи да ви изслушаме за двете каки - не го приехме". Пълна независимост, то е ясно.

А срещите между Борисов и Цацаров като главен прокурор всяка сряда? В кабинета на Борисов… Още едно доказателство за (не)зависимост.

Ушев, да не би и думите на градския прокурор Николай Кокинов: „Не се подхилквай, ти си го избра“ – изречени към Борисов си забравил? За избора на Цацаров става дума.

А как Делян Пеевски е водил Цацаров за ръчичка при Цветан Цветанов в МВР, за да го представи като основен кандидат за главен прокурор? И това ли е изтрито от паметта ти?

Прокурорът от Специализираната прокуратура Димитър Франтишек Петров бе едно от главно действащите лица в скандалното разследване на Антикорупционния фонд, който посещавал заведение, където се срещал с бившия шеф на столичното следствие Петьо Петров – Петьо Еврото. Вместо проверка и разследване той бе награден с по-висок пост. Това за каква (не)зависимост ти говори?

В ЦУМ Сотир Цацаров привика в офиса на бизнесмена Георги Гергов друг бизнесмен – Сашо Дончев и го предупреди, че не е добре медиите му да критикуват властта…

И още нещо, г-н Ушев, казваш, че много свидетели отказвали да говорят в провинцията, защото ги било страх или нещо такова. Говорели в специализирания. Като главния свидетел по делото „КТБ“ Бисер Лазов ли говорят? Защото ако е така, ще загубите всички дела.

А да се хвалиш с делото срещу кметиците на „Младост“ е непочтено и дори цинично.

Оставката е достоен вариант човек да се измъкне от нещо неприятно, в което участва – по собствено или по чуждо желание. Извънреден трибунал - съдии и прокурори, е създал Ленин с първите декрети след революцията през 1917 година. Целта била да се отстранят и ликвидират всички врагове на новия болшевишки строй. Това "правосъдие" е известно като "червен терор"; през него минали и много прависти.

Не е лесно години наред да се спазва Дзержински: „Ако не сте в затвора, това не е ваша заслуга, а наш пропуск“. 

Това не просто изморява – опустошава. 

Георги Ушев


Д-р Димитър Попкутуев, Frognews.bg

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар