Зима

Зима
Пролет

28 май 2021 г.

Славчо Велков: На Бойко Рашков му е отнето нещо, което не е притежавал в този момент

"Тия хора са били страшно политически ангажирани, защото са очаквали, че и този път ще им се размине. Не, няма да им се размине!" 

 

"На Бойко Рашков му е отнето нещо, което не е притежавал. Той в този момент беше университетски преподавател. Чисто политически акт беше обявеното от бившия директор на ДАНС, че на служебния министър на вътрешните работи му е отнет достъпът до класифицирана информация."

Този заяви по БНР експертът по сигурност Славчо Велков.

По думите му ДКСИ също са действали политически в този случай и даде пример: "Все едно на мен да ми отнемат титлата Негово превъзходителство, ама аз нямам такава титла".

Велков посочи, че, ако контраразузнаването си е вършило добре работата, не би трябвало в страната ни да има руска шпионска мрежа, за която "ДАНС се хвалят сега, че са разкрили".

Експертът по сигурност беше категоричен, че твърденията за подслушване не се доказват от политиците, а от компетентните институции:

"Доказването може да стане с извършване на проверка. Тя е възложена на Националното бюро за контрол на използване на СРС. Следите могат да бъдат заметени, но следи остават".

Според него става въпрос за незаконно подслушване на политици:

"Един политик да е, да не са 82-ма, трябва да докажат от ДАНС, че той се е готвил да извърши тежко престъпление. Трябва да е обосновано според закона. Цялата грозотия тук е, че това се е извършило в момент на политическа надпревара. Това още един път показва, че тия хора са били страшно политически ангажирани, защото са очаквали, че и този път ще им се размине. Не, няма да им се размине, мисля аз".


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар