Зима

Зима
Пролет

7 юни 2021 г.

Доц. Атанас Мангъров: Шефът на една държавна болница е като феодал, който се назначава там свише

"Контрол няма и ако човек има стабилен гръб, може да прави каквото си иска, докато не го хванат." 

 

"Не съм запознат с детайлите по случая в болница "Лозенец", защото допреди няколко дни нямаше никаква информация. Проф. Любомир Спасов беше мой студент, познавам се с него." 

Това заяви инфекционистът доц. Атанас Мангъров по Нова тв в коментар на скандала с нерегламентирани трансплантации в болницата.

"Шефът на една държавна болница е като феодал, който се назначава там свише. Всички конкурси, които се правят, са за да се назначи той. Мечтата на всеки шеф на държавна болница е да се държи като шеф на частна такава. И обратно - всеки шеф на частна болница мечтае да има облагите на колегата си от държавната болница", каза Мангъров.

"Контрол няма и ако човек има стабилен гръб, може да прави каквото си иска, докато не го хванат", посочи още медикът.

Той коментира и трябва ли да се създаде нов оперативен щаб: "Винаги съм казвал, че от този щаб няма нужда. Създаваше се ненужна паника. Случаите намаляват, защото една сериозна част от населението се е срещнало вече с вируса."

"Никога не съм се натискал да бъда политическо лице. Влязох в листите на АБВ, защото те ме поканиха и като обсъждахме нещата, се оказаха, че са от моята страна, защото споделяме сходни виждания. Сега, когато АБВ реши да прави коалиция с БСП, нещо, което е неправилно, според мен, сега не съм получавал покана да бъда в листите и не съм обсъждал подобна възможност", посочи доцентът по повод това, че няма да присъства в листите на АБВ за вота на 11 юли.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар