Зима

Зима
Пролет

24 юни 2021 г.

Марчето настоява да управлява, защото не носи анцуг

Стари и пошли муцуни постоянно надничат от билбордове и се представят за нови к...ви в стар бардак! Е, не става!  

 

Понякога си казвам: "Не им обръщай внимание, познаваш ги, толкоз си могат!", а после отварям някоя медия и гледам Марчето Ал Капонка, да ни отваря очите как трябвало да се управлява държавата и да ни дава тон в живота.

Ако трябва да посоча пример за политически номад, то това е Марчето. Минала на висока скорост през БКП /ДКМС/, СДС, ЕНП, при Касим Дал и недал и кой ли още не... но с една цел: власт и пари! 

Марчето явно се гнуси от хора в анцузи. Богата държава не трябвало да се управлява от такива. И бих се съгласила с нея, ако не беше това пренебрежително отношение към хората. Към плебса, както се усеща от изказването й. 

Богатите държави трябвало да се управляват от умни хора /разбирай - като нея/. Не от анцузите. А вестничето я определя като "най-разпознаваемият и обичан политик в Пловдив". Ти да видиш! Марчето говори и за някакви бурни промени и протестиращи хора, но пък светлият й лик е непознат на протестиращите в Пловдив, а и в София. Явно е протестирала на дивана или примерно в зайчарника! Но пък и не е гнуслива - мазно се присъедини към партия, която претендира да е партия на протестите. Явно безочието е нагло и пълно! А за обичливостта - то срещу някой лев всеки ще те обича!

И когато хора, които са богати и постоянно се въртят около политиката ни обясняват, че само богати трябва да управляват, ми става едно такова интересно. И бих повярвала, ако не ги познавах и не знаех кариерата им. Явно Марчето свързва умът с дрехите, като наличието на анцуг според нея изключва ума. Явно само скъпите парцалки са белег на ум, според нея.  

Омерзена съм... стари и пошли муцуни постоянно надничат от билбордове и се представят за нови к...ви в стар бардак! Е, не става! 

В листите има и много свестни хора, но обикновено те нямат възможностите на Марчето да висят от всеки билборд и медия, докато на електоратът му се доповръща!


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар