Зима

Зима
Пролет

25 юли 2021 г.

Русия отбелязва 325-годишнината на военноморския флот в Русия

Общо се планира на парада да преминат 54 кораба и са ангажирани над четири хиляди военнослужещи
 

 

Денят на военноморския флот се празнува в Русия в последната неделя на юли въз основа на указ на президента на Руската федерация от 31 май 2006 г. "За установяване на професионални празници и паметни дни във въоръжените сили на Руската федерация." През 2021 г. той се пада на 25 юли.

Празникът Ден на флота в СССР се отбелязва за първи път на 24 юли 1939 г. въз основа на постановлението на Съвета на народните комисари на СССР и Централния комитет на Всесъюзната комунистическа партия от 22 юни, 1939 г., с която е създадена. През 1980 г. с указ на Президиума на Върховния съвет на СССР датата на тържеството е отложена за последната неделя на юли.

На парада ще присъстват силите на всички флоти и флотилии. Освен това ще бъдат включени транспортни и специални авиационни самолети, ветроходни кораби, както и лодки на граничната служба на ФСБ. Общо се планира да преминат 54 кораба, включително фрегати от Индия, Иран и Пакистан, над четири хиляди военнослужещи са ангажирани в събитието, съобщава Cross.bg.

През последните години в чест на руския флот на парада домакините ще бъдат градовете Астрахан, Балтийск, Владивосток, Полярни, Севастопол, Североморск и военноморската база в пристанището Тартус (Сирийска арабска република) ще имат честта да участват в парада на руския флот.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар