Зима

Зима
Пролет

14 юли 2021 г.

Тържеството на елементарните хорица...

Аз вървя по моя път. И няма да допусна лаят на кучетата да ме накара да се обръщам и да се отклонявам от пътя...  

 

Нямам никакво намерение да съм толерантна към тези, които тържествуват в простотията си. 

Нямам намерение да пазя добрия тон с хора, които дори не се усещат с колко надминават границите на приемливото. И данък "обществено мнение" не съм плащала и нямам намерение на тези години да започвам да плащам! Кой разбрал - разбрал.
Днешното време съчетава най-лошото от социализма и демокрацията /доколкото я има, разбира се/. Всички си въобразяват, че са равни на другите /по права са равни, разбира се, но не и по качества,  интелект, образование и обществена тежест/, и смятат, че имат демократичното право да плюят и мажат всеки, който ги комплексира с нещо.

Най-много "обичам" мъже, които на профилите си имат снимки само на коли и трапези, да ми обясняват колко съм проста и как нищо не правя. Защото те, видиш ли, със снимките на трапези и дълбоките размишления за поредната плеймейтка, са върхът на еволюцията и допринасят за общественото мнение!  Но  се дразнят от всеки, който не ги признава и леко подозират, че някой може да е по-умен от тях, а това неимоверно много ги дразни...

Та да обясня на неразбралите - не  държа да ме харесвате, не съм ракия и не съм диван. Дори е задължително да има такива, които да не ме одобряват. Но пък държа на възпитанието и това да се съобразявате какво пишете на стената ми и под моите публикации. Защото нито интелекта, нито образованието ми ще ме спрат да напиша какво пък мисля аз за вас! 

Анонимниците ме отвращават. Нищо ненаправили и непостигнали, те се чувстват значими единствено когато обиждат и се заяждат. И не - не го правят с тези, които са на власт, а с тези, които по някакъв начин застрашават егото им. И правят нещо, което се забелязва. А това анонимникът не го прощава! Той не иска да е обикновен, но за съжаление не му стига капацитетът да е друг. 

Всеки ден се срещам с много хора. Образованието не е най-важното. Важното е да имаш висше образование по човечност и възпитание. А това не винаги се среща. Предпочитам да говоря с човек на улицата, който ме е спрял случайно, за живота и политиката и който мисли разумно, отколкото такива, които под маската на загриженост и опити да "блеснат", вредят на всички.  Предпочитам качеството пред количеството.

Уважавам тези, които мислят и имат собствено мнение. И не ги е страх да го казват. Мнение за бъдещето, за България, за политиката, за морала, за обществото. Не за това дали ракията или виното са по-готини. Уважавам тези, които имат респект към хората, които правят нещо. Уважавам тези, които виждат реалността. Аз не се смятам за важна. Има хора, които са нива над мен по интелект, както и по образование. Но вземам пример от тях, а не ги плюя!

И пак казвам - не държа да ме харесват. Аз вървя по моя път. Който иска, да върви ДО мен заедно към целта за възраждането на България. Не искам да ме следвате, искам който иска, да е до мен заедно в тази  борба. И няма да допусна лаят на кучетата да ме накара да се обръщам и да се отклонявам от пътя.

И пак - кой разбрал, разбрал. Елементарните хорица нека да се чувстват щастливи на скара и бира и да се смятат за значими, че са ме обидили и разкритикували. Това няма да ви измъкне от анонимността и дребнотемието. Само ще покаже същността ви на другите!


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар