Зима

Зима
Пролет

29 юли 2021 г.

Бля, бля, пак бля и глупости

Освен в кръчмата и в къщи, подобни изрази са, меко казано, шокиращи и несериозни. Правото не е наука "една жена каза"! 

 

 

На житейско и морално ниво твърденията на Тошко за действащия служебен министър на финансите, че е крал интелектуална собственост, е публично политическо харакири. 

То, вярно, много сме изпростели, но чак пък толкова...

Сливи ли имаха в устата досега да повдигнат въпроса - но сериозно, на необходимото ниво и място, вместо да го правят като на селски събор на принципа: "па на мен една жена ми каза, че сестра ти е....". Много олекнаха. Тоест съвсем олекнаха с тази пресконференция.

Не очаквам чудеса от стил и класа при избраните сега политици, с малки изключения, които само подчертават правилото. Но да си най-голямата парламентарна сила и да седиш на пресконференция пред журналисти с ръце в джобовете и да говориш "бля, бля, глупости" в ефир, на живо, ми се струва не само несериозно политически, но и дори житейски, защото освен в кръчмата и в къщи, подобни изрази са, меко казано, шокиращи и несериозни.

Обвиненията към Асен Василев (подчертавам, че като цяло не го одобрявам заради действията му относно въвеждане на еврото), са хвърлени ей така, напосоки. Особено когато се споменават съдебни решения, без да се казва нито номер на дело, нито от кой съд, нито какъв е диспозитива на решението. Ама точно! Правото не е наука "една жена каза"! 

Освен това, доколкото разбирам, това е бил някакъв търговски спор. Оттам до "кражба" на интелектуална собственост май има разлика, която Тошко не е разбрал, но това не му попречи да размята едни твърдения. Не мога да разбера кога новите български политици ще осъзнаят, че политиката е сериозна работа и там не се допускат речи, които са напълно на мястото си например във вечерно шоу?

Та... дами и господа, гласувахте за Дългия, получихте Късия! Тошко Африкански в пълния му блясък. Поддържаща мъжка роля - бай Филип с ръце в джобовете! А честитУ!


 

Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар