Зима

Зима
Пролет

15 юли 2021 г.

Първан Симеонов: Политическо самоубийство е да сложиш премиер от НДСВ

"Вместо да избухне бомбата Слави Трифонов, тя гръмна преждевременно - това се случи."

 

 

"ГЕРБ за пръв път загубиха избори. Това е историческо събитие, но никой не го обсъжда, защото на 12-ия час партиите на протеста се скараха. Едва ли самият Борисов е очаквал такъв подарък, но вместо да ги остави да се излагат, реши и той да излезе и да се изложи."

Така започна коментара си за събитията от последните дни социологът Първан Симеонов по БНТ.

"Получи се очевидна ревност от страната на "Демократична България", че не участва в правителството на Трифонов. Нещо повече, получи се ревност, че той е измислил една доста добра проатлантическа рецепта - виждате, че правителството е правено по западняшки правила", продължи той.

"Трифонов вероятно си мисли, че е постъпил честно, защото е поел отговорност, щом е спечелил изборите. Политическо самоубийство е да сложиш премиер от НДСВ, след като те сочат като римейк на ГЕРБ и НДСВ", счита социологът.

"Да обобщим - ако има нови избори утре, партията на Слави Трифонов е надолу. Вместо да избухне бомбата Слави Трифонов, тя гръмна преждевременно - това се случи. Все още има шанс да седнат да преговарят, защото това е поръчката от народа. Обратното ще означава провал в най-лесната фаза", допълни Симеонов.


 




Няма коментари:

Публикуване на коментар