Зима

Зима
Пролет

29 юли 2021 г.

Крум Зарков: По темата "правосъдие" програмите на БСП и ИТН съвпадат

"Предложихме и други действия, които те приеха, а именно качествен преглед на законодателството, за да бъде изчистено от лобистките текстове." 

 

"По темата "правосъдие" програмите на БСП и "Има такъв народ" съвпадат."

Това обяви депутатът от БСП Крум Зарков след срещата с представители на ИТН.

"Въпросите, които стоят пред съдебната реформа - една от темите, които БСП идентифицира като ключова за евентуална подкрепа, ги знаете. Те вървят от главния прокурор през специализираните съдилища. Ние нямаме различия с ИТН по нито една от тези теми", каза Зарков. 

"Констатирахме пълно съвпадение на тяхната и нашата програма. Нещо повече - предложихме и други действия, които те приеха, а именно качествен преглед на законодателството, за да бъде изчистено от лобистките текстове. Търсене на лична отговорност, когато хора от изпълнителната власт са засегнали и са осъдени за неспазване на правата на човека и на гражданите", добави депутатът от левицата, цитиран от Banker.bg.

Зарков констатира "сто процента съвпадение в посоките, в които се движат", а разговорите дори по детайли се очертали като напълно продуктивни. Обсъждани са и конкретни законопроекти.

"Ще оставя на колегите да споделят техните впечатления от това, което говорихме по основните приоритети за реформа и за промени. Те, предполагам, съвпадат в голяма степен", посочи Радостин Василев от ИТН. От партията на Слави Трифонов също са доволни от срещата със социалистите. 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар