Зима

Зима
Пролет

15 юли 2021 г.

Стойчо Кацаров: И аз съм един от фалшивите пациенти на "Пирогов"

"Единствената мярка, която министърът може да предприеме, е да освободи управителя на болницата. Това и направих." 

 

"Министерството на здравеопазването не е извършвало проверка в "Пирогов", поне аз откакто съм министър, а НЗОК. Този доклад посочва 400 и няколко случая на пациенти, които не са лежали в "Пирогов", но са били изписани основно с 2 диагнози - чернодробна цироза и хронична бъбречна недостатъчност. За това нещо "Пирогов" е получил над 1 млн. лева. Това нещо пристига при мен като принципал."

Това обясни служебният здравен министър Стойчо Кацаров пред бтв.

"Аз мога да направя 2 неща - едното е да кажа няма проблем, всичко е наред, правете каквото искате, другото е да предприема мерки. Единствената мярка, която министърът може да предприеме, е да освободи управителя на болницата. Това и направих. В доклада има предостатъчно доказателства за извършени тежки закононарушения при отчитането на тези пътеки", допълни той.

"Считам, че 99 на сто от персонала на "Пирогов" няма представа за това нещо, изобщо не знае за това, което се е случило и не е достойно управителят да се крие зад гърба на хората", каза още Кацаров.

"Това, което е установила Здравната каса е безспорно - настоя Кацаров. - Разбира се, че болницата може да обжалва, но съдът ще потвърди констатациите на касата. Трябва ли здравният министър да си затвори очите? Самият аз съм с епикриза "чернодробна цироза", макар да не съм лежал в болницата с такава диагноза и във времето, което е посочено. Имам копие на цялата история на заболяването си. На мен не са ми правени тези изследвания, които са описани. Аз съм един от тези случаи. И аз съм един от фалшивите пациенти."


Няма коментари:

Публикуване на коментар