Зима

Зима
Пролет

27 юли 2021 г.

Кирил Петков: Никой не ми е предлагал постове

"Имаме енергия за работа. Въпросът е, че първо някой да те покани, второ, да ти даде свободата, и трето – да ти даде възможност да работиш в екип." 

 

"Никой не ми е предлагал подобни постове."

Това каза служебният министър на икономиката Кирил Петков пред журналисти, в отговор на въпрос предлаган ли му е премиерския пост в редовно правителство.

"В момента сме се фокусирали да си вършим работата със същия интензитет. След това, което обявихме миналия път, никой не ни е търсил за подобен разговор", заяви Петков.

"За да можем да сме ефективни, са нужни две неща – от една страна да имаме свобода на действие, а от друга страна да имаме обща визия за развитието. Не може да има икономическа политика без финансова такава. За мен съвместната работа с Министерството на финансите е ключова, за да вземем подобно решение. Не можем да имаме развитие на икономиката без развитие на финансите. Иначе се радваме, като виждаме, че има реален напредък, усещаме го. Имаме енергия за работа. Въпросът е, че първо някой да те покани, второ, да ти даде свободата, и трето – да ти даде възможност да работиш в екип", обясни Петков, цитиран от Banker.bg.

Той подчерта, че със служебния министър на финансите Асен Василев имат много обща визия за развитието на България. "Ако някой не избере г-н Василев, проблемът не е, че не са избрали мой приоятел, за мен проблемът е, че може би има разминаване във визията как тази страна трябва да се развива", посочи икономическият министър.

Попитан дали от думите му трябва да се разбира, че е склонен на разговори, Петков каза: "В последните 14 години винаги сме искали да помогнем на България. Този заряд го имаме. Въпросът е да имаме поле на действие. Малко сме скъпи от гледна точка на това, че искаме независимост. Не е много лесно да се работи с нас. Не може много лесно да се обаждат по телефоните и да ни казват какво да правим - координираме се говорим, но... такива сме". 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар