Зима

Зима
Пролет

17 август 2021 г.

Ключът към стабилна връзка

Трябва да се научим да изслушваме и  разбираме половинката си и да можем да правим компромиси... 

 

На първо място и най-важни са уважението и доверието. 

Трябва да се научим да изслушваме и  разбираме половинката си и да можем да правим компромиси от време на време в името на връзката ни. Много е важно да имаме доверие на човека, когото сме допуснали толкова близко до себе си и да можем да разчитаме на него при трудности. Хубаво е да се постараем да избягваме конфликтите и да направим всичко възможно да запазим отношенията си чисти от скандали и интриги. Щом сме избрали човека, с когото да бъдем, трябва да не обръщаме внимание на малките и незначителни спорове, които са способни да породят скандал.

1. Не е нужно винаги да правите всичко заедно, даже по-скоро това би било задушаващо за отношенията ви, но се постарайте да намерите общи допирни точки, общи цели, дори и хобита – нещо, което ще ви сближава в моменти, в които и двамата ще се чувствате щастливи.

2. Опитайте се да не контролирате връзката ви и човека до вас. Оставете нещата просто да се случват.

3. Отделете време на човека, когото обичате – излезте на ресторант или просто на романтична разходка. Правете си изненади и подаръци от време на време.

4. Споделяйте повече – разкажете как ви е преминал денят, какво ви е притеснило или потиснало. За връзката е важно да има разговори и да знаем какво тревожи партньора ни, да го изслушаме и да го подкрепим.

5. Не бъдете егоист – ако искате да имате здрава и стабилна връзка не поставяйте на първо място собствените си нужди пред тези на половинката ви.

6. Не създавайте конфликти, просто се опитайте да разберете партньора си и да го подкрепите.

7. Не се опитвайте да промените човека – постарайте се да го обичате такъв, какъвто е - с добрите му черти, но и с недостатъците му. Разберете, че перфектен човек не съществува и всички си имаме трески за дялкане.

8. Ако искате да остареете с този човек, трябва да изградите стабилна основа, която да издържи през годините. Тя трябва да е подплатена с любов, разбирателство, честност, доверие, компромиси и търпение.

9. На първо място се постарайте да бъдете приятели – да си имате взаимно доверие и да сте способни да говорите и да споделяте на всякакви теми.

10. Важно е да поддържаме и пламъчето на интимността и секса, да се постараем и двамата да се чувстваме удовлетворени от тях. Опитайте се да не позволявате на скуката да завладее сексуалните ви отношения – пробвайте секси бельо, играчки, различни и нови пози. Сексът е изключително важен, ако искаме да имаме здравословна и стабилна връзка.

11. Излизайте с приятели и се забавлявайте – това, че сте във връзка, не значи, че животът е спрял и нямате право да се забавлявате. Не е нужно винаги да правите всичко заедно – дайте си достатъчно пространство и свобода, за да бъдете удовлетворени и щастливи от връзката си.

12. И най-важното – обичайте се, подкрепяйте се, помагайте си и бъдете щастливи от факта, че съдбата ви е събрала заедно.


Highviewart.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар