Зима

Зима

13 август 2021 г.

Кирил Петков: Направих отказ от канадското си гражданство преди да встъпя в длъжност

„В момента липсва актуализация на бюджета, 430 млн. няма да има за бизнеса, няма да има пари за хората на първа линия в болниците, няма пари за пенсии.

 

 

"Спокойно мога да кажа, че направих отказ от канадското си гражданство преди да встъпя в длъжност като министър. Знаех, че съществува тази процедура. Направих този отказ в първия момент, в който бях поканен за министър. Той е нотариално заверен."

Това обясни пред журналисти служебният министър на икономиката Кирил Петков.

Той призова депутатите да си свършат работата и да се занимаят с актуализацията на бюджета, вместо да се занимават с двойното му гражданство.

„В момента липсва актуализация на бюджета, 430 млн. няма да има за бизнеса, няма да има пари за хората на първа линия в болниците, няма пари за пенсии. На прага сме да не можем да плащаме и да поемаме следващата вълна от коронавирус. От всички възможни приоритети с какво решават да се занимава това Народно събрание? С някакви интриги. Трябва да обърнем светлината към депутатите, вместо да се занимават с това на коя дата съм се отказал от канадското си гражданство“, поясни Петков.

Коментарът му идва на фона на нестихващи атаки от страна на „Има такъв народ“ към служебните министри. По-рано днес стана ясно, че депутатите от партията на Слави Трифонов са се поинтересували имал ли е двойно гражданство към момента на назначаването му в служебния кабинет служебният икономически министър Кирил Петков.
Няма коментари:

Публикуване на коментар