Зима

Зима
Пролет

16 август 2021 г.

Пламена Николова: Несправедливо е да оставим бизнесите отворени, а училищата затворени

"Твърде малко направихме в тази държава, за да защитим децата по време на Covid кризата." 

 

"Опасяваме се, че децата отново ще платят цената в началото на учебната година, когато се очаква да има голям брой новозаразени с коронавируса. Ще бъде особено несправедливо, ако за пореден път изберем бизнесите ни да останат отворени, а децата да започнат учебната година затворени."

Това заяви по БНР Пламена Николова от Националната мрежа за децата.

Според нея "като възрастни трябва да поемем тежестта на ограниченията за някакъв период от време, за да дадем колкото се може по-голям шанс на децата да продължат да учат присъствено, докато затварянето на училищата не е абсолютно наложително".

"Твърде малко направихме в тази държава, за да защитим децата по време на Covid кризата. Няма активна ваксинация. Няма желание да се спазват мерки. Най-лесното, което се случва, е да се ограничат децата, защото те нямат избор, когато се налагат мерки".

УНИЦЕФ и ЮНЕСКО излязоха с общо изявление, с което призовават правителствата да организират мерките си така, че училищата да са последната институция, която затваря, при налагане на ограничения и първата, която започва да работи при отпускане на мерките.


 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар