Зима

Зима
Пролет

11 август 2021 г.

Иван Гарелов: Разочаровани сме, защото имахме заблудата, че партиите на протеста са се разбрали, заради някаква обща цел

Той очаква в близкото бъдеще да стане първостепенна битката между "двете групировки - на Иво Прокопиев и на Делян Пеевски" 

 

"Всички сме разочаровани, защото имахме заблуда, че те (партиите на протеста - б.р.) не може да не са се разбрали помежду си, след като имат някаква обща крайна цел. Доведоха нещата до там, че всички, които очакваха промяна в страната, са разочаровани - не от някоя от партиите, а от крайната цел на целия политически подем, който имаше в България през последната година."

Този коментар направи пред БНР журналистът Иван Гарелов. Той подчерта, че няма да се присъедини към "хора на онези, които обвиняват Слави Трифонов и неговите помощници", защото има по-дълбоки причини и те трябва да бъдат търсени.

"Мисля, че една от дълбоките причини е, че те са много различни по природа. В т. нар. протестни партии - "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" - водещите фигури са хора от статуквото, които отдавна са в парламента, били са някои и министри - те знаят за какво става дума и така са свикнали. В същото време, хората на Слави Трифонов са група от хора, които са расли в медийната джунгла, имали са една относителна свобода. Когато им казваш, че така не се прави, те са горди с това, когато им казваш, че това не е парламентаризъм, те са доволни, защото знаят, че точно така трябва да се променят тези понятия. Стана ясно, че браздата е много дълбока."

Гарелов посочи, че очаква в близкото бъдеще да стане първостепенна битката между "двете групировки - на Иво Прокопиев и на Делян Пеевски".

Според журналиста при едни нови предсрочни избори ГЕРБ ще мине малко напред:

"Очаквам БСП да спечели повече гласове, защото беше много сдържана и обрана в своите действия като партньор на всички т.нар. протестни партии". 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар