Зима

Зима
Пролет

21 септември 2021 г.

Малки нощни размисли

Логиката сочи, че по-скоро Кирил и Асен Спасителите са посочени и наложени от Козяк в служебното правителство, а не са личен избор 

 

Малки нощни размисли:

Румен Радев и Илиана Йотова ще бъдат издигнати от инициативен комитет. Не от БСП. Това поставя левицата в доста неудобното положение да се чувства пренебрегната от човека, който на практика БСП издигна в политиката, а и да бяга след събитията. Полезни ходове при този вариант няма - или подкрепя кандидатура, вече издигната от инициативен комитет, тоест не кандидатура на БСП, или издига своя, срещу предишния им претендент Румен Радев. В подобна ситуация БСП е прецакана. Естествено, остава вариант въпреки всичко БСП да издигне президентската двойка, ако се разберат в последния момент.

ВОЛТ и СЕК ще правят проект ПП ПП. В случая две световно неизвестни партии без всякакви структури и хора по места, ще са опаковката но новите "спасители".  Липсата на хора, структури и политически опит явно ще се навакса с много пари и помощ от Козяк. В случая прецаканите са ДБ, които тъкмо застанаха в поза партер и вазелин в ръка, тръпнейки в очакване на новите кумири, и се оказаха прелъстени и изоставени. Няма и съмнение, че новата коалиция ще дръпне гласове точно от умнокрасивите демократични партии. От друга страна, не смятам, че тази коалиция ще бъде президентска, логиката сочи, че по-скоро Кирил и Асен Спасителите са посочени и наложени от Козяк в служебното правителство, а не са личен избор. И съответно техният проект, макар и формално да подкрепя Президента Радев, всъщност е най-голямата заплаха за него.

Манолова и компания ИБГНИ са в потрес и паника, защото най-вероятно няма да успеят да влязат в новото Народно събрание. Слави Трифонов засега няма полезни ходове, освен да калкулира остатъчната маса избиратели, които заради принципа и ината все още се надяват на чудо.

ГЕРБ си търсят президент. От една страна, вече не получават указания от Козяк, което силно напряга интелектуалния им капацитет, а от друга страна - не знаят кого да хвърлят на хиените, защото надали си правят илюзии как техният кандидат ще бъде размазан. Близкото минало показва, че народът трудно приема съществата, които традиционно се въртят в ГЕРБ, за някаква алтернатива. Борисов вероятно ще издигне или Мутафчийски, или Балтов, за да спечели ковидидиотите, които да гласуват за тях.

Та такива едни политически размисли... важното е, че и утре е ден, а бъдещето започва винаги днес!


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар